Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Poc ennuvolat 11ºC|2ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
Propostes
Música Tradicional: tallers iniciació Acordió Diatònic i gralla
Inscripcions a partir de setembre a l'Escola de Música
 • Continuant amb la voluntat d'incorporar la música popular i els seus instruments al Programa de l'Escola Municipal de Música, que es va iniciar l'any passat amb els tallers de gralla, durant el curs 2017-2018 començarà un curs d'introducció a l'acordió diatònic, a càrrec de Vanessa Carreras, a banda de mantenir el curs de gralla, que impartirà Manu Sabaté.

  Des de l'escola s'aposta un any més per la Música i per la Cultura catalanes, així com per recuperar aquells instruments que durant tants anys han ajudat a mantenir i difondre la música popular i a donar color a les festes.

  Des del segle XIX, l'acordió era l'orquestra de les festes majors de poble i, tot i que durant una llarga època va ser estigmatitzat per l'església ja que fomentava el ball, va sobreviure sobretot a les zones rurals. Gràcies al seva mida reduïda, els pastors el lligaven amb el mocador de farcell i se'l podien endur muntanya amunt. A mitjans dels anys 70, l'acordió diatònic va començar a reviure amb força, gràcies a l'Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu que van dedicar-se a reunir vells acordionistes i difondre el petit instrument que semblava en vies d'extinció. Varen crear la Trobada d'Acordionistes del Pirineu que celebren cada any des del 1976.

  La professora Vanessa Carreras, que impartirà el curs, ha estat estudiant durant anys aquest instrument i el seu repertori per recuperar-lo de l'oblit.

  Per més informació i inscripcions us podeu dirigir a partir de l'1 de setembre a l'Escola de Música.


  acordó diatònic

 • Dates: 
  Inscripcions a partir de l'1 de setembre
PUBLICAT EL 14.07.2017