Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 08.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
25 anys del Centre Vilarnau
25 anys Centre Vilarnau
L'equipament commemora el seu aniversari amb activitats infantils i la projecció d'un documental que repassa l'evolució d'aquest equipament que ha contribuït decisivament a la cohesió del barri

Aquest divendres, coincidint amb l'inici de la Festa Major del barri, es va commemorar el 25è aniversari del Centre Vilarnau. Al llarg de tota la tarda es van instal·lar jocs infantils gegants, es va oferir un divertit espectacle a càrrec dels Mestumacat, es va projectar el documental que s'ha editat per repassar la història i evolució d'aquest equipament i, com no, es van fumar les espelmes per celebrar aquesta efemèride. També es va organitzar una jornada de portes obertes i es van decorar les parets i racons de l'edifici amb fotografies i elements commemoratius.

L'alcaldessa Maria Rosell, acompanyada per la regidora d'Acció Social, Àngels Canals, va recordar els vincles personals que té amb el barri i va encoratjar els veïns i veïnes i als representants de l'Associació 1itots a continuar treballant pel barri amb la mateixa energia i donant sentit a la tasca desenvolupada pel Centre Cívic. Va avançar que en els propers mesos l'Ajuntament desintarà una partida d'inversió per tal d'arranjar la façana de l'equipament i també per a la renovació de material i mobiliari.

També va intervenir Josep Pedrola, membre de la junta de l'Associació veïnal 1iTots, qui va recordar alguns moments destacats d'aquests 25 anys del centre i també va reivindicar la necessitat que d'altres veïns prenguin el relleu al capdavant de l'entitat.

Després de l'espectacle infantil, grans i petits van poder assaborir la coca de celebració i donar pas als tres dies d'activitats programdes per la Festa Major del barri Vilarnau. Dies abans també es va repintar el mur principal del carrer de Les Flors amb un dibuix commemoratiu en què hi van participar grans i petits.

El Cor d'un Barri

Ens hem de remuntar a finals de setembre de 1992 quan s’inaugurava el Centre Cívic al barri dels habitatges Vilarnau. A més de l’estrena d’aquest nou equipament també es va dur a terme l’arranjament de la plaça, batejada a partir de llavors com la de Germans Segura Viudas, dues grans reivindicacions dels veïns del barri i un notable salt endavant a nivell urbanístic. Es va aprofitar la construcció per impulsar un pla d’enjardinament de més de 20.000 metres quadrats, entre els blocs de pisos i el cinturó de ronda, fent que l’arbreda i zones verdes - a banda de fer de l’espai públic una zona més agradable per als veïns- cobrís també les funcions de barrera acústica i visual.

En paral.lel a aquesta millora urbanística s’habilitaven també més d’un centenar de noves places d’aparcament, donant per fi solució a històriques reivindicacions del barri. El projecte urbanístic va permetre ampliar i dignificar l’espai central, que fins llavors ocupaven exclusivament establiments i espais comercials. La Vilarnau era un barri que en aquells moments superava els 1.100 veïns i feia ja algun temps que es considerava molt necessari la construcció d’un espai que afavorís la cohesió, dinamització i integració del barri.

Les obres del Centre Cívic van començar al febrer d’aquell mateix any 92. Amb una planta triangular de 340 m2, el Centre Cívic compta amb dos espais polivalents i un pis superior dedicat a la gestió i administració del centre. El cost de l’edifici i l’arranjament de la plaça va suposar una inversió de gairebé 56 milions de pessetes. L’actuació es va iniciar després de superar certs entrebancs inicials deguts a la negociació que es va dur a terme entre els veïns d’un dels blocs afecats dels habitatges Vilarnau. Amb dues sales polivalents i mobiliari adaptable i reconvertible, el Centre Cívic va permetre impulsar serveis de ludoteca, hemeroteca, la realització de tot tipus de tallers, activitats i festes, a més d’oferir un espai de trobada i reunió de l’associació de veïns. També va esdevenir un espai d’informació i de gestió administrativa municipal. Infants, dones i gent gran eren i són principalment els sectors de població diana a qui s’adreça el Centre Cívic.

Després d’una primera fase de consolidació, el departament d’Acció Social es faria càrrec de la gestió del Centre Cívic i fa uns deu anys va aconseguir el reconeixement de “Centre Obert” per part de la Generalitat de Catalunya, que li permetria comptar amb majors recursos per l’atenció dels usuaris i l’organització d’activitats. Amb els anys el Centre Cívic ha esdevingut un protagonista essencial en la dinamització del barri, facilitant la interacció entre els veïns i l’organització de moltes activitats per a infants, joves i adults, a més de la seva participació en molts dels esdeveniments i activitats del barri, amb una implicació i participació en festes i altres actes lúdics i culturals, de la mà de l’Associació de Veïns primer i després de l’Associació 1iTots.

Podeu veure diverses imatges de la commemoració al següent enllaç

Pujar al principi de la pàgina