Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 31ºC|17ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Intermunicipal
La Mancomunitat trasllada a la Generalitat la seva inquietud per la situació econòmica i financera de l'Escola Intermunicipal
El centre és de titularitat municipal i 8 municipis conformen la Mancomunitat de Municipis de l'Alt Penedès

L’alcaldessa de Sant Sadurní i presidenta de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès, Maria Rosell, d’acord amb els alcaldes dels vuit municipis que conformen aquest organisme, ha traslladat al departament d’Ensenyament la seva inquietud davant la viabilitat econòmica i financera de l’Escola Intermunicipal del Penedès, de titularitat municipal.

La carta adreçada al director general de centres públics, Lluís Baulenas, adverteix que, arran de les substitucions de les persones funcionàries encarregades de la secretaria-intervenció de la Mancomunitat al maig de 2016 i abril de 2017, s’ha confirmat que una part dels fons públics que traspassa el Departament d’Ensenyament al centre no s’aplicarien de manera correcta.

La Generalitat de Catalunya aporta anualment una subvenció que s’hauria de dedicar exclusivament a les despeses corrents derivades de l’ensenyament, és a dir, a cobrir els costos del professorat.

La carta recorda que no es poden utilitzar aquestes transferències per a fer front a d’altres despeses, com la retribució del secretari-interventor, del personal administratiu, el servei de neteja i d’altres despeses de funcionament de l’escola.

El ple del passat mes de maig de la Mancomunitat va acordar sol·licitar al Departament d’Ensenyament un estudi tècnic sobre l’Intermunicipal per revisar la sostenibilitat econòmica  i financera del centre i que ja es van evidenciar en el debat celebrat fa unes setmanes a la Comissió d’Ensenyament del Parlament.

En els darrers anys cap dels municipis que integren la Mancomunitat ha realitzat cap aportació econòmica per cobrir les despeses administratives del centre.

PUBLICAT EL 28.06.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic