Ràdio Sant Sadurní
Amat, juntament amb els també exalcaldes Marcel Gabarró i Carles Querol, fan públiques les gestions realitzades per desencallar Can Guineu i demanen a l'Ajuntament un projecte de futur per l'edifici

Aquesta setmana els exalcaldes sadurninencs Marcel Gabarró i Joan Amat han passat pels estudis de Ràdio Sant Sadurní per parlar de l'actualitat de Can Guineu i del document -conjuntament escrit amb el també exalcalde Carles Querol- sobre les gestions que, durant dos anys, han dut a terme amb els propietaris d'aquest històric edifici, "al mig de la vila, i que suposaria una rehabilitació urbanística del centre històric que va en benefici dels sadurninencs", segons afirma Gabarró.

Aquests dies l'Ajuntament de Sant Sadurní ha anunciat un preacord per la compra de la casa pairal, que podria situar-se en uns 300.000 euros. Una decisió que els tres exalcaldes rebutgen, ja que consideren més just una cessió gratuïta, tal com explica Amat: "Comprar Can Guineu és el més fàcil, però els cavistes, després de tants anys de no fer-hi res, el que caldria és que actuessin i, si no volen fer res, com a mínim, regalar-ho a l'Ajuntament".

En aquesta línia, Gabarró cerca la solució a l'entesa amb els propietaris: "S'ha de convèncer posant un projecte sobre la taula, argumentant, donant explicacions que vénen de la història i van cap al futur".

Els dos exalcaldes han fet palès el seu descontentament per l'incompliment, per part de les empreses propietàries, del compromís que van adquirir quan van comprar l'immoble, ara fa tres dècades: utilitzar Can Guineu per potenciar i dinamitzar el sector de cava. Un compromís que mai s'ha dut a terme, tal com destaca Joan Amat: "Al cap de 30 anys els propietaris es treuen el 'mort' de sobre, el passen a l'Ajuntament i, a sobre, el volen cobrar".

Podeu escoltar l'entrevista amb Joan Amat i Marcel Gabarró al següent enllaç

PUBLICAT EL 07.06.2017