RÓdio Sant SadurnÝ

AVUI: Molt ennuvolat amb tormenta 25║C|13║C
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLET═

SUBSCRIU-TE AL BUTLLET═ ELECTRĎNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electr˛nic i setmanalment rebrÓs l'agenda d'activitats i les notÝcies mÚs destacades de la setmana

NotÝcies
Codorniu
Els treballadors ratifiquen el principid d'acord sobre l'ERO de Codorniu
La proposta aprovada per sindicats i direcciˇ suposa una reducciˇ de les persones afectades de 93 a 71 i un pla de prejubilacions a partir dels 56 anys

Aquest dimecres  els treballadors i treballadores de Codorniu, han aprovat aquest matÝ amb una Ómplia majoria (283 vots a favor, 9 en contra i 2 abstencions) el principi d'acord sobre l'ERO, en l'assemblea celebrada amb treballadors dels diversos centres de treball afectats.

Condicions de l'ERO

L’acord assolit entre els sindicats i la direcciˇ de l'empresa a principis de setmana suposa la reducciˇ de 93 a 71 persones afectades per l’expedient, la majoria de les quals podrÓ acollir-se a un pla de prejubilacions per a treballadors i treballadores que tenen a partir de 56 anys. L’empresa els complementarÓ la prestaciˇ mitjanšant un conveni especial amb la Seguretat Social, amb uns percentatges d’entre el 70% i el 90% del salari net, en funciˇ de l’edat: 56 anys, el 70% fins als 61 anys; 57 anys, el 75% fins als 62 anys; 58 anys, el 80% fins als 62 anys; 59 anys, el 85% fins als 63 anys; 60 anys, el 90% fins als 63 anys.

Per als 25 treballadors i treballadores restants, s’ha aconseguit una indemnitzaciˇ de 35 dies per any, amb un mÓxim de 26 mensualitats, molt per sobre de la que plantejava inicialment l’empresa. En el sup˛sit que algun d’aquests treballadors compleixi els 55 anys durant el 2017, amb posterioritat a l’extinciˇ del seu contracte de treball, l’empresa assumirÓ el cost del conveni especial amb la Seguretat Social fins que compleixi els 61 anys.

L’acord tambÚ preveu la jubilaciˇ parcial, mitjanšant contracte de relleu, per a les 8 persones desafectades per l’expedient, i la devoluciˇ a la plantilla de la paga salarial que els va descomptar el juny de 2013. TambÚ s’ha aconseguit evitar la segregaciˇ del departament de “Visitors Center”, mitjanšant un acord de flexibilitat en aquest departament.

PUBLICAT EL 31.05.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic