Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Intervals de nuvolositat 29ºC|16ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Prevenció en la campanya de la Renda 2016 per evitar estafes i fraus per suplantació d'identitat
L'Agència Tributària adverteix de diversos intents de frau per mitjans tecnològics

Ha començat la campanya de la Renda 2016 per a les persones físiques. Com cada any, des de l'Agència Tributària es recorda la importància en la prevenció de l'anomenat Phishing -suplantació d'identitat per mitjà sobretot de correus electrònics- i en no obrir els fitxers adjunts dels correus fraudulents que suplanten l’Agència Tributària i que volen infectar els ordinadors xifrant tots els fitxers de l’usuari amb un codi maliciós tipus Ransomware. S'han donat casos de pàgines web falses i enviaments de correus fraudulents, coneguts com “pesca”; serveis telefònics de cita prèvia aliens a l'Agència Tributària; s'ha detectat que en determinats markets d'apps Android per a mòbils hi ha disponibles aplicacions que utilitzen la imatge de l'Agència Tributària oferint serveis en el seu nom; o de missatges de text (SMS) no enviats per l'Agència Tributària.

Per això, la Policia Local recorda que l'Agència Tributària estableix unes mesures estàndards de seguretat:

-       No obriu correus d’usuaris desconeguts, podeu eliminar-los directament.

-       No contesteu en cap cas aquests tipus de correus.

-       No descarregueu fitxers adjunts d’aquest tipus.

-       Abans d’introduir nom d’usuari i contrasenya en un web, heu de comprovar el certificat.

Des de l'Agència Tributària també es demana la col·laboració ciutadana per a evitar el frau per Internet. Aquests fraus són detectats moltes vegades gràcies a la col·laboració dels internautes que es posen en contacte amb els serveis d'informació de l'Agència Tributària, que, de seguida, pren les mesures necessàries per perseguir-los. En cas de dubte sobre l'autenticitat de qualsevol correu electrònic o lloc d'Internet, SMS rebuts o serveis de cita prèvia o similars, que afirmin estar remesos o ser propietat de l'Agència Tributària, pot contactar amb el Centre d'Atenció Telefónica del Departament d'Informàtica Tributària (901 200 347) per verificar la seva autenticitat.

 

PUBLICAT EL 12.04.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic