Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.03.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal de març
Ple març 2017
El consistori aprova el pla de drogues i una proposta per rehabilitar i dinamitzar Can Mas de la Riera, entre d'altres

Aquest dimarts va tenir lloc el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia corresponent al mes de març. Una altra de les primeres qüestions repassades a la sessió va ser donar compte del canvi de denominació del grup municipal de Convergència i Unió per Partit Demòcrata PDeCAT.

Amb el suport de tot el plenari i l’abstenció del grup d’Iniciativa també es va donar continuïtat a la tasca de control i prevenció del consum de drogues amb la renovació del Pla de Drogues per al període 2017-2020. La formació encapçalada per Rafa Berlanga va reclamar un treball de camp més exhaustiu i més recursos per abordar la problemàtica. També des del PSC es va demanar atenció amb el públic infantil i juvenil amb accions de sensibilització davant el consum de cava i esdeveniments de promoció com el Cavatast.

Per unanimitat també es va donar suport a l’aprovació de l’amortització de la inversió de la caldera de biomassa instal.lada a la zona esportiva i que dóna servei a la piscina i el pavelló, a més de l’escola Jacint Verdaguer i l’escola bressol La Fil.loxereta. El regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va assenyalar que l’amortització permetrà  reduir els interessos i destinar una quantitat propera als 44.000 euros en els propers anys que es destinaran a polítiques d’estalvi i eficiència energètica. Des del PP es va demanar que també es puguin destinar a via pública.

Mocions

La primera de les propostes debatudes al torn de mocions va ser l’adhesió a a la Declaració de Tarragona per un turisme sostenible, presentada pels grups de govern i compartida per tots els grups. PDeCAT i ERC van incidir en les accions realitzades des de les àrees de Medi Ambient i Turisme, amb la incorporació de Sant Sadurní a la xarxa de  ciutats i pobles cap a la sostenibilitat o el treball per aconseguir el certificat biospher de turisme responsable.

ICV va encoratjar el govern a fer una millor gestió dels residus que generen grans esdeveniments com el Cavatast.  La CUP, al seu torn, va retreure la manca de compromisos que assumeix el govern i la contradicció d’aquestes declaracions amb el posicionament que molts dels grups polítics tenen amb projectes agressius amb el territori com el de Barcelona World.

Tots els grups van aprovar la moció presentada per la CUP de rehabilitació i dinamització de Can Mas de la Riera, per tal d’impulsar-lo com a espai d’esbarjo i oci, amb una actuació integral de neteja i condicionament i l’adequació d’una zona de pícnic. La proposta va acceptar alguna esmena del govern per tal de cercar major consens en relació a la planificació de la gestió de l’arbrat i els espais verds.
PDeCAT i PSC van creuar-se mútuament crítiques en relació a projectes defensats per les seves formacions en el passat, com la instal.lació a Can Mas de la Riera d’un pitch and putt o un parc temàtic del cava.

Tot i que amb un llarg debat i algun moment de crispació entre el PP i la CUP, també va ser unànime el suport a la moció d’ICV per reconèixer els sadurninencs deportats i assassinats als camps de concentració nazis. A proposta de l’alcaldessa, es traslladarà a una comissió la concreció de l’element que s’instal·larà a l’espai públic per homenatjar les víctimes, dignificant i millorant el monòlit que hi ha al cementiri municipal.

I amb el vot favorable de tots els grups excepte el PP que va abstenir-se es va aprovar la moció en relació a la sentència del Tribunal Constitucional que fa referència a les plusvàlues per tal de compensar aquells casos en que no hi ha hagut increment del valor del sòl.

Precs i preguntes

Després de donar compte dels decrets d’alcaldia i els acords de la Junta de Govern Local, el torn de precs i preguntes i la sessió plenària va concloure amb una encesa discussió entre la portaveu del PSC, Susanna Mérida i l’alcaldessa, Maria Rosell, per la carta enviada per treballadores del departament de Recursos Humans de l’Ajuntament, en què denuncien el tracte rebut pels responsables de govern, la gestió interna de l’Ajuntament i en què sol·liciten un canvi del lloc de treball. Mérida, que va acabar abandonant la sala segons abans que el ple finalitzés, va recriminar les decisions arbitràries de l’alcaldessa i va alertar de la situació que es viu a l’Administració i de la gestió dels treballadors, que va qualificar de “pèssima”. La regidora de RRHH, Maria Surià, va informar que s’ha mantingut una reunió amb els sindicats, que estan sorpresos per la carta de les treballadores i que s’està estudiant el seu trasllat de departament. Rosell, per la seva banda, va recordar-li a la portaveu socialista els expedients oberts a treballadors que es van produir en el passat mandat durant l’etapa de Mérida al govern.

Des d’Iniciativa també es va fer esment d’aquest cas i es va demanar contenció en els costos protocol·laris dels agermanaments, així com més celeritat en el procés de revisió del Reglament Orgànic Municipal. El PP, per la seva banda, va demanar major seguiment en el control dels llocs on no està permès penjar cartells. La CUP va consultar per les accions realitzades amb els gran tenidors de pisos buits. El govern va respondre que s’està treballant en l’actualització de l’ordenança municipal per tal d’iniciar els expedients i tràmits sancionadors.

El ple municipal de març va posar punt i final poc després de les deu del vespre després de dues hores i mitja de sessió.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina