Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 23.03.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní d'Anoia, entorn sense fum
Es crea una Taula de Salut que aglutina diversos agents del municipi

Aquesta setmana ha tancat portes l'exposició  'El tabac al descobert' a l'Escola Intermunicipal. Més de 150 alumnes hi han passat en alguna de les visites guiades en què un tècnic de la Diputació de Barcelona els parlava sobre la problemàtica del tabaquisme. La mateixa exposició ja es va poder veure a l'escola Jacint Verdaguer i al col·legi Sant Josep, on hi van passar uns 150 alumnes més. Durant els mesos de març i abril es faran 5 tallers de prevenció en el consum de tabac per a l'alumnat de 6è de les escoles Sant Josep, El Carme i Jacint Verdaguer i un per als alumnes de 1r d'ESO d'El Carme.

I és que aquest any la regidoria de Salut ha posat en marxa el projecte 'Sant Sadurní d'Anoia, entorn sense fum', una acció comunitària inclosa en Pla de Salut de Catalunya que té com a principals objectius prevenir el consum de tabac entre la població jove i retardar-ne l'edat d’inici al consum; que les persones adultes més properes als infants esdevinguin referents positius, davant l'evidència que el comportament dels adults té una marcada influència en l'adopció d'hàbits; i evitar que es fumi en els entorns immediats de centres educatius i instal·lacions municipals, senyalitzant aquests espais.

En aquest sentit, s'ha creat la Taula de salut que és l'encarregada de dur a terme el projecte i que aglutina diversos agents del municipi: les regidories de Salut i d'Esports de l'Ajuntament, el CAP Sant Sadurní, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, farmàcies, centres educatius i entitats, entre d'altres. Es tracta de treballar conjuntament per anar més enllà de la Llei sobre el tabac, assegurar-se que els infants coneixen els efectes indesitjables del tabac i incentivar-ne l’assertivitat i la seguretat en la presa de decisions, mitjançant l’oferta a les escoles d’una cartera de recursos relacionats amb aquest producte i reforçant també el paper de model de les persones adultes.

Per això s'han començat a dur a terme accions concretes: els centres educatius estan fent arribar una circular a les famílies explicant el projecte, juntament amb un tríptic que també s'enviarà a tota la població; al Centre d’Atenció Primària s’ha dissenyat un circuit de deshabituació tabàquica per a la població i un altre per als treballadors dels centres educatius i esportius -que tenen el tractament subvencionat per l’Agència de Salut Pública; i totes les farmàcies del municipi col·laboren en el projecte i els seus professionals formen part del circuit de deshabituació.

Durant el 2016 més de 800 alumnes van rebre tallers sobre prevenció de drogues, un 24% més que l'any anterior; en total es van realitzar 28 tallers, dels quals 11 estaven subvencionats per la Diputació de Barcelona, 6 per l'Oficina Jove del Consell Comarcal i 11 els va realitzar la tècnica en drogues de la Mancomunitat Penedès-Garraf

espai sense fum

tabac al descobert 2

Pujar al principi de la pàgina