Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 21.03.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Reunió informativa sobre les clàusules terra
El Servei d'Habitatge de l'Ajuntament està a disposició de la ciutadania per oferir assessorament i aclarir dubtes
xerrada clàusules sòl

Aquest dilluns es va dur a terme al Casal d'Entitats de Sant Sadurní d'Anoia la reunió informativa adreçada als afectats per les clàusules terra.

L'acte va presidir-lo el regidor d'Habitatge, Xavi Rojo, que va agrair l'assistència dels ciutadans i ciutadanes a l'acte i va recordar l'existència del SIDH (Servei d'Intermediació Hipotecària ) i del SOJ (Servei d'Orientació Jurídica) que ofereix l'Ajuntament els dijous de quatre a nou de la tarda, un servei ubicat a l'Oficina d'Habitatge, al carrer Sant Antoni 21, gràcies a un conveni entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Col.legi d'Advocats. Rojo va parlar de les atencions que ja s'han fet referents a les clàusules sòl entre els mesos de febrer i març i va convidar a les persones interessades a demanar assessorament.

El representant dels serveis tècnics i jurídics de la UCC (Unió de Consumidors de Catalunya) va informar els assistents de com detectar una clàusula sòl, de la seva legitimitat i de com es va pronunciar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en sentència de 21 de desembre de 2016, qui va corregir el dictamen del Tribunal Suprem i va establir la retroactivitat plena de les clàusules terra. Per això s'ha de procedir a la devolució de les quantitats indegudament cobrades des de la signatura del contracte i no des de la data de pronunciament del Tribunal Suprem.

Es va explicar com es pot reconèixer una clàusula terra, com s'ha d'actuar en relació a les entitats bancàries i es va parlar sobre altres clàusules abusives, els IRPH i sobre les despeses ocasionades per constituir un préstec hipotecari, a banda de com reclamar-les. Un cop finalitzada l'exposició el tècnic jurídic de la UCC va donar un torn de paraula als assistents.

Pujar al principi de la pàgina