Ràdio Sant Sadurní
L'església de Sant Sadurní acollirà un concert el proper mes d'octubre

Aquest dimarts es va presentar el programa d’actes que aquest 2017 es durà a terme per commemorar els 1.110 anys del Castell de Subirats. 1.100 anys de la seva existència documentada a través d’un manuscrit de cessió de terres datat al 917 a l’abat del monestir de Sant Cugat del Vallès i que va localitzar l'historiador sadurninenc Salvador Llorach.

La regidoria de Cultura de Subirats, amb el suport de diverses entitats locals ha estat l’encarregada d’elaborar un gran ventall de propostes, emmarcades al voltant de la figura del Castell de Subirats. D’aquesta manera, es podran gaudir durant tot l’any d’activitats com xerrades, tallers, trobades gastronòmiques, espectacles, concerts i exposicions. També hi col.laboraran l’Ajuntament de Sant Sadurní el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona i el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

El 29 d’octubre l’església de Sant Sadurní, acollirà un concert musical emmarcat en el programa de celebració d'aquests 1.100 anys del Castell de Subirats. Cal recordar que la parròquia de Sant Sadurní estava integrada a la universitat de Subirats fins que es va independitzar com a municipi l’any 1764.

L’alcalde de Subirats Pere Pons va remarcar la voluntat de l’Ajuntament de Subirats de impulsar a través d’un pla director i del suport de la Diputació, un projecte per a dinamitzar el Castell de Subirats i potenciar-lo com a referent turístic i promocional del municipi. 

El Castell

El castell, cedit per la parròquia de Subirats des de l'any 2014 a l'Ajuntament, durant la dècada de 1970 i 1980 la Diputació de Barcelona va fer-hi les primeres tasques de restauració, sobretot de l'església i les edificacions annexes del sector de ponent. Posteriorment, l'any 2014 l'Ajuntament va sol·licitar al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació, la redacció del Pla Director per identificar els usos, costos i fases d'intervenció després de l'anàlisi històrica i d'estat actual de monument.

Actualment està realitzant el Pla Especial Urbanístic, que li ha de permetre desenvolupar els seus usos i l'aprofitament de l'espai que està qualificat com a sòl no urbanitzable.

PUBLICAT EL 01.03.2017