Publicació 03.02.2017
La Unió Esportiva Sant Sadurní ha estat una de les escollides per al projecte
+Kesport 1

El Poliesportiu Municipal Sergio Manzano de Bellvitge va acollir dijous a la nit la presentació del projecte +KESPORT!, un programa pioner de suport pedagògic a 700 entrenadors de nens i nenes d´entre 6 i 12 anys. L´acte va estar presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i va comptar amb la presència del diputat d´Esports, Josep Salom. L'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, i la regidora d'Esports, Laura Salvador, van assistir a l'acte per donar suport a aquest projecte que es desenvoluparà en les 14 delegacions esportives i tindrà la figura dels entrenadors com a peça clau en la formació. La Unió Esportiva Sant Sadurní ha estat un dels molts clubs escollits per desenvolupar el projecte.

Impulsat per la Secretaria General de l'Esport, la Federació Catalana de Futbol i les quatre diputacions catalanes, en aquest projecte pioner hi estan implicats una setantena de clubs escollits i valorats pel seu esforç amb la idea d'arribar a prop de 15.000 nens i nenes. L'objectiu és donar eines pedagògiques i orientació als entrenadors d'infants entre 6 a 12 anys per treballar habilitats relacionades amb la resolució de conflictes, la igualtat de gènere i la gestió d'emocions i sentiments, a banda de promoure hàbits saludables d'activitat física i alimentació.

El potencial associatiu del futbol és només una part del programa. L'altre gran actiu són els mateixos clubs, que lluiten dia a dia per a oferir als jugadors i jugadores instal·lacions, entrenadors, assistència mèdica, equipatges i mitjans per entrenar i jugar. Els joves no només practiquen esport, també reben educació, valors i reforcen el seu aprenentatge com a persones gràcies a la vocació de servei de moltes entitats. En el futbol formatiu els més joves descobreixen altres lideratges, noves amistats i emocions molt diferents de les del seu entorn familiar. Per això resulta clau la figura de l'entrenador, referent, autoritat de l'equip i puntal de la implementació de + KESPORT!. Per això, un dels objectius del projecte també passa per generar una interacció que millori i esmeni les conductes i comportaments dels pares en els camps de futbol.

+Kesport 2