Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.01.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
'Puja al tren' de la lectura
Concurs de lectura infantil de les Biblioteques del Penedès-Garraf i el grup PEGAinfantil

La biblioteca Ramon Bosch de Noya, de manera mancomunada amb Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf, engega un concurs de lectura infantil organitzat pel grup de treball PEGAinfantil format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques. El grup va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de manera conjunta tot compartint recursos.

El concurs, que porta per nom Puja al tren, va destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en una franja d’edat on les biblioteques han detectat que davallen els hàbits lectors. Aquesta iniciativa començarà aquest dilluns i finalitzarà al mes de maig. Cada participant rebrà un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 4 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció del tema escollit: humor, aventures, experiències i terror. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de quatre llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.

Aquest projecte neix amb el clar objectiu de potenciar la lectura entre els infants de 9 a 13 anys, una edat en la qual s’ha detectat que els nens deixen de llegir per plaer.

puja al tren

Pujar al principi de la pàgina