Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 23.12.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La Policia Local s'incorpora a la xarxa Rescat, de coordinació entre els col·lectius d'emergències i Seguretat de Catalunya
També ha instal·lat dos desfibriladors al servei
rescat

La setmana passada la Policia Local de Sant Sadurní es va incorporar a la xarxa Rescat de Catalunya, un dispositiu que xarxa de radiocomunicacions de tecnologia Tetra -un protocol de ràdio digital- que es destina a cobrir les necessitats de comunicacions dels serveis d´emergències i seguretat de la Generalitat de Catalunya i d´altres administracions locals i que està governada pel Departament d´interior de la Generalitat de Catalunya.

La xarxa facilita la coordinació entre els col·lectius d'emergències, té una major rendibilitat d'ús i un alt grau de cobertura i disponibilitat, disposa d'una tecnologia molt avançada i segura, permet el posicionament geogràfic amb GPS i suposa una major seguretat gràcies al Xifrat i a la Autenticació. També s'han creat canals de comunicació directa amb Mossos d'Esquadra i Protecció Civil; tot plegat suposarà que hi hagi una resposta més ràpida a les incidències.

Aquests dies s'ha instal·lat tambe al servei de la Policia Local i al cotxe patrulla dos desfibriladors (DEA), que se sumen als dos que ja hi ha en equipaments públics a Sant Sadurní. En cas d'aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental, ja que les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l'assistència adequada.

DEA

Pujar al principi de la pàgina