índexjove - Servei de joventut Índex de Sant Sadurní d'Anoia

Mostrar/ocultar menú
Notícies
Vols treballar aquest Nadal?
És possible que estiguis pensant treballar durant les festes nadalenques o, fins i tot, ho volies fer altres anys i sempre arribaves tard. Doncs, no t´ho pensis més! Ara és el moment.

Moltes empreses cerquen personal per cobrir places durant la temporada de Nadal. Aquestes feines són temporals, de jornada completa, parcial o per hores. Les campanyes de reclutament de personal per a la campanya nadalenca acostumen a començar a finals d’octubre o a principis de novembre. Es preveu que la campanya 2016 sigui la millor campanya dels últims anys amb un augment de les contractacions d'un 11,5% més que a l'any 2015. Per cercar una feina per Nadal, has de seguir els mateixos passos que per buscar una feina estable.

Els llocs i els tipus de feina característics de la campanya nadalenca són els següents.

Sector comerç
És el viver de feina nadalenca per excel·lència. La tradicional febrada consumista del període de Nadal fa que centres comercials, grans magatzems, botigues de barri, o supermercats, necessitin cobrir llocs de treball com dependent/a, reposador/a, caixer/a, atenció al client, embolicador/a, mosso/a de magatzem...
Les tasques consisteixen a assessorar els clients sobre els productes i vendre’ls. Al magatzem, es necessiten joves que controlin els estocs i que carreguin i descarreguin la mercaderia.

Sector hostaleria
Bars, restaurants i hotels de les zones cèntriques de la ciutat o d’àrees d’oci necessiten cobrir llocs de treball d’ajudant de cambrer/a, cambrer/a, ajudant de cuina, cuiner/a, càtering, etc.    
Les tasques consisteixen bàsicament a atendre amablement la clientela, ajudar a preparar el menjar i servir-lo, repartir-lo a domicili, etc. És de gran utilitat tenir el carnet de manipulador/a d’aliments i conèixer idiomes.

Sector serveis
El creixement del comerç electrònic genera una necessitat de personal que atengui les comandes "on line", així com empaquetadors.
Es necessiten en aquestes dates missatgers, repartidors de paquets o repartidors de publicitat. En principi, no et demanaran una formació acadèmica específica encara que en alguns casos serà imprescindible tenir vehicle propi ja sigui moto, cotxe o furgoneta.

Sector de lleure
En una època d’aturada escolar s’organitzen moltes activitats per a la quitxalla. Es necessitaran monitors/es de lleure per a parcs de Nadal, parcs infantils, ludoteques i altres festes nadalenques.
Per treballar de monitor/a és necessari tenir el títol que ho acredita. Habitualment, es prioritza experiència prèvia. L’horari de treball és molt divers i depèn de l’activitat i del lloc on es desenvolupi.

Sector esports d’hivern
El Nadal i per extensió l’hivern és temps de neu i aquestes instal·lacions necessitaran cobrir llocs de treball, no només els específics relacionats amb l’esquí (pisters, trepitjaneus, etc.), sinó també dels altres sectors descrits en aquest article (botigues, restaurants, etc.).
D’altra banda, hi ha molts municipis que obren pistes de gel durant el període nadalenc.

Altres feines
Aquests dies amb tantes festes, els pares i mares necessitaran cangurs per a la mainada, o professors de classes particulars per als nens i nenes que les necessitin.
D’altra banda, hi ha indústries que necessiten personal per substituir persones que fan vacances o per cobrir puntes de feina.

On cercar les ofertes de feina nadalenca
Internet està guanyant molt terreny als sistemes convencionals de recerca de feina. Per tant, la forma més directa és anar als webs de les empreses dels sectors que acabem de descriure. A no ser que siguin empreses molt petites, la majoria tenen pàgina web, on haureu de buscar la secció per a treballar amb ells. Aquesta secció acostuma a anomenar-se “treballar amb nosaltres”.


Evidentment, els serveis públics d’ocupació o les empreses de treball temporal també són una opció per trobar feina al Nadal. I en els cas de botigues o negocis petits, caldrà estar atents als cartells que puguin col·locar a les portes o aparadors.

Treballar al Nadal et pot servir per moltes coses: finançar-te els teus estudis, finançar-te aquell viatge amb el que somnies o comprar aquella cosa que et fa tanta il·lusió. I et servirà també per a quelcom igual o més important: ampliar el teu currículum o, fins i tot, encetar-lo.

Font: Jove.cat

PUBLICAT EL 16.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Anteriors SegüentsAssAcademicaTreballatecaGarantiaJuvenilAssMobilitatOficinaJove
Anteriors SegüentsServeiComarcalJoventutDGJDiba
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Servei de Joventut Índex
© Índex - Servei de Joventut -Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
C/ Pompeu Fabra, 34 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel. 93 891 33 20 - 607 368 193 (Whatsapp)
index@santsadurni.cat