Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 21ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
investidura Ruscalleda
Carme Ruscalleda és investida Dama Confrare d´Honor de la Confraria del Cava
La Confraria del Cava també ha investit Pedro Ballesteros, Joan Dausá, Fel Faixedas, Josep Moscardó, Josep Pelegrín, Espartac Peran i Gregori Salas com a Confrares de Mèrit

La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir divendres al vespre la cuinera Carme Ruscalleda com a Dama Confrare d’Honor de l’entitat. El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral, que aquest any va tornar a tenir com a escenari la seu de la Confraria, al barri subiratenc de Torre-ramona. La popular cuinera ha agafat el testimoni de l’escultor Jaume Plensa, que l’any passat va passar a engrandir la llarga llista de membres d’honor que té l’entitat. 

Carme Ruscalleda, que enguany exerceix com a Ambaixadora de Catalunya com a Regió Gastronòmica, ha entrat a formar part de l’entitat cavista jurant fidelitat al cava, i després que el president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa i Torelló, l’hagi “batejat” amb l’espasa que s’usa en aquestes ocasions. En el seu parlament, Ruscalleda ha destacat les bondats del cava, un producte que ha dit que és “molt fàcil de beure”. La xef del restaurant Sant Pau, que és l’única dona al món que posseeix set estrelles Michelin, ha animat els cavistes a potenciar el consum de l’escumós fora dels àpats assenyalant que “és molt bo a deshora”. Finalment, Carme Ruscalleda ha assegurat que treballarà amb “honestedat i il·lusió” juntament amb el sector del cava per donar a conèixer el producte.

Juntament amb la nova Dama Confrare d’Honor, la Confraria del Cava ha investit set Confrares de Mèrit, i sis nous membres de número de l’entitat. Els personatges que han estat triats per ser investits de mèrit són:

Pedro Ballesteros, únic Master of Wine espanyol
Joan Dausà, cantant i actor
Fel Faixedas, còmic i actor
Josep Muscardó, pintor i autor del cartell de la 35 Setmana del Cava
Josep Pelegrín, millor sommelier de l’Estat espanyol del 2016
Espartac Peran, presentador de televisió
Gregori Salas, fundador de l’Associació Tour Gastronòmic (o Casaques Roges)

El còmic i també actor Carles Xuriguera, que havia de ser investit Confrare de Mèrit aquesta nit, finalment no ha pogut assistir a l’acte.

Reconeixement

Una de les novetats de la investidura d’enguany ha estat l’inici d’una sèrie de reconeixements a la trajectòria de diferents cavistes, que enguany s’ha donat al president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer i Sala, i els pròxims anys està previst entregar a altres personalitats del sector del cava. Ferrer ha estat el gran artífex de la internacionalització de Freixenet, i per extensió de tot el sector del cava.  

Visiblement emocionat per haver rebut la insígnia d’or i diamants de la Confraria, Josep Ferrer s’ha excusat davant una sala plena de gom a gom dient que no és un gran orador, però assegurant que això no l’ha impedit vendre milions d’ampolles de cava. El president d’honor de Freixenet ha agraït el reconeixement i ha apuntat que espera seguir treballant pel cava tots els anys que li queden per endavant.

PUBLICAT EL 17.10.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic