Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 24ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Setmana del Cava 2016
Els Comediants tornaran a protagonitzar el pregó de la 35a Setmana del Cava
Roger Coma i Gemma Mengual, nous ambaixadors del Cava

La Confraria del Cava Sant Sadurní ja ha donat a conèixer el programa de la 35a Setmana del Cava, una edició que es presenta farcida de novetats. La més destacada és la creació de la figura dels Ambaixadors del Cava, una denominació que s’ha ideat amb l’objectiu de reconèixer destacades personalitats de la societat i que aquestes, alhora, difonguin la cultura del Cava. Els primers a rebre aquesta distinció seran l’actor Roger Coma i la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual, que el dissabte 8 d’octubre seran reconeguts a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní. A diferència dels anys anteriors, l’acte en què Coma i Mengual seran homenatjats tindrà lloc a peu de plaça (i no al balcó de la casa de la vila) amb la finalitat d’acostar, encara més, aquest acte de la Setmana del Cava als ciutadans.

El nomenament de Roger Coma i Gema Mengual es farà en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que començarà a les 20 h amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la vila. A les 20.30 h s’ha programat un espectacular mapping* en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi participaran el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil•loxera. Després, es nomenaran els nous Ambaixadors del Cava. Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava proposarà un brindis conjunt amb tots els majors d’edat que estiguin a la plaça, que es rubricarà amb una foto històrica a la capital del cava.

La Confraria del Cava, entitat organitzadora de la celebració, també presenta aquest vespre el cartell promocional de la 35a Setmana del Cava, obra de l’artista Josep Moscardó, i que és fidel a l’estil realista que l’ha convertit en un dels pintors més reconeguts dels últims temps .

Per altra banda, l’entitat ha decidit distingir aquest any com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, que actualment compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda, que és ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, serà investida Dama Confrare d’Honor en la solemne cerimònia d’Investidura Tardoral que enguany es tornarà a celebrar a la seu de la Confraria del Cava, el divendres 14 d’octubre. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número.


Una de les novetats d’aquest acte és que la Confraria enceta enguany el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Altres actes destacats de la 35a Setmana del Cava són:

  • 34 Congrés Internacional del Cava. S’ha organitzat pel 5 d’octubre i enguany es trasllada a les caves Juvé i Camps d’Espiells. 
  • Simposi “El cava i la comunicació”. Tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní.
  • Investidura dels Joves Confrares. Es farà el 22 d’octubre a la seu de la Confraria del Cava. Encara està per determinar qui es distingirà com a Jove Confrare d’Honor.
  • X Cursa Solidària País del Cava. Se celebrarà el diumenge 30 d’octubre. En les nou edicions anteriors, aquest cursa ha aconseguit recaptar més de 100.000 euros per la Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a l’Ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques. 
  • 5a Nit Solidària del Cava. Tindrà lloc el 25 de novembre al MNAC i recaptarà beneficis per Càritas. Aquesta iniciativa ha recaptat més de 125.000 euros en quatre edicions.
  • A la presentació de la 35a Setmana del Cava hi va assistir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que va estar acompanyada del president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa i Torelló i del president dels Joves Confrares, Rubén Pedregosa. També hi van assistir l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell; l’alcalde de Subirats, Pere Pons; el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, i el president de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, entre d’altres.
PUBLICAT EL 30.09.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic