Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 24ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Centenars de morts i desapareguts en el terratrèmol de 6,2 graus al centre d'Itàlia
L'Ajuntament es solidaritza amb el poble italià i ha contactat amb el municipi agermanat de Bastia Umbra, que no ha patit danys

Un terratrèmol de 6,2 graus i diverses rèpliques han sacsejat aquesta matinada el centre d'Itàlia i han deixat almenys 247 morts i uns 400 ferits als Apenins centrals, una zona d’alt risc sísmic, segons un balanç provisional d'ahir a la nit, 24 d'agost. 

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia es solidaritza amb el poble italià i l'alcaldessa, Maria Rosell, s'ha posat en contacte amb Stefano Ansideri, alcalde del municipi agermanat de Bastia Umbra, ubicat a la Província de Perugia, a la regió d'Úmbria, que ha informat que el seu municipi no ha patit danys a causa del sisme i s'ha mostrat molt agraït amb les mostres de suport i l'oferiment d'ajuda del poble sadurninenc.

Hi ha diversos municipis afectats a les regions d'Úmbria, el Laci i les Marques. L'epicentre del sisme s'ha produït a les 3.36 hores a només 4 kilòmetres de profunditat entre els municipis d'Accumoli i Amatrice, a la regió del Rieti, i ha afectat greument diverses localitats de la zona. “Mig poble ja no ha existeix”, ha assegurat l'alcalde d'Amatrice, Sergio Pirozzi.

Les imatges que arriben de la zona mostren edificis totalment destrossats pel fort sisme, que ha tingut diverses rèpliques de 5,1 i 5,4 graus a l'escala de Richter. Gairebé una hora després s'ha produït una rèplica de 5,4 graus de magnitud amb epicentre entre Norcia, a Perusa, Castelsantangelo sul Nera, a Macerata, i hipocentre a 8,7 quilòmetres de profunditat, segons l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d'Itàlia, segons informació d'agència (Roma).

Més informació actualitzada

PUBLICAT EL 24.08.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic