Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.07.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple de juliol
La Fundació Cultural Parera amplia fins als 12.000 euros les beques per a cursar estudis superiors
ple municipal juliol 2016

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de juliol, una sessió eminentment tècnica i de tràmit i que es va prolongar per poc més d´una hora.

El ple va donar llum verda a l´aprovació com a festes locals del 2016 el 8 de setembre i el 29 de novembre, coincidint amb les Fires i Festes i la Festa Major.

Els grups de l´oposició van votar en contra a l´aprovació inicial de la modificació de la relació dels llocs de treball i la plantilla municipal, al·legant que des del govern no s´havia informat de la presentació de la proposta a una part dels representants dels treballadors.

En canvi, es va donar suport unànime a l´ampliació fins als 12.000 euros de la partida de la Fundació Cultural Parera, que es destina a donar suport econòmic a joves que realitzin estudis oficials superiors de l´àmbit cultural, artístic o científic.

També van prosperar unes propostes de tràmit per amortitzar un préstec bancari i la sol·licitud d´un préstec a la Diputació de Barcelona dins el programa de crèdit local per la mateixa quantitat, 650 mil euros, moviment que permetrà a l´Ajuntament un estalvi en concepte d´interessos i amortització d´uns 32.000 euros.

En l´apartat de mocions, el PSC va trobar el suport de la resta de formacions per tal d´incentivar un salari mínim de referencia de 1.000 € dels treballadors en les contractacions publiques de l´Ajuntament, una iniciativa que pretén garantir les condicions dels treballadors d´aquelles empreses i proveïdors de l´administració local.

El govern va repassar els precs presentats per escrit pel Partit Popular relatius a diverses qüestions de la via pública i també sobre les converses amb ADIF per a la cessió de l´accés a l´estació per millorar la parada del bus urbà. Sobre aquesta darrera qüestió, des del govern es va assenyalar que l´Ajuntament discrepa sobre algunes de les condicions que planteja el conveni presentat per ADIF i també van recordar la inversió pendent de l´estat per millorar els accessos i l´accessibilitat de l´estació.

A l´apartat de precs i preguntes, el PSC va consultar sobre les notícies relatives a l´aglomeració d´alumnes estrangers a alguns centres escolars de la vila que havien aparegut publicades els darrers dies. El govern va apuntar que l´informe del Síndic de Greuges havia elaborat un informe comparatiu per comarques i va recordar que hi ha una comissió que vetlla per la matriculació i que són les famílies les que defineixen la prioritat de centre pels seus fills.

L´alcaldessa Maria Rosell va cloure el ple recordant les víctimes del terrorisme dels darrers dies i va proposar la celebració d´un minut de silenci. La sessió va tenir l´absència dels portaveus de la CUP, Jordi Pujol, i el PP, Carles Jiménez.

Àudio ple municipal

Pujar al principi de la pàgina