índexjove - Servei de joventut Índex de Sant Sadurní d'Anoia

Mostrar/ocultar menú
Notícies
Finalitza el projecte l'Índex als Instituts

Aquest mes de juny, la Regidoria de Joventut dóna per finalitzat per aquest curs el Programa d'Informació i Dinamització als Centres de secundària.

L'Index als Instituts té com objectiu facilitar informació i orientació als joves en temes del seu interès, apropar el Servei de Joventut als i les joves estudiants, i impulsar la seva participació en les mateixes polítiques de joventut.

El nombre d'alumnes matriculats a ESO i Batxillerat aquest curs ha estat de 1719 joves, per tant el projecte que realitza la Regidoria de Joventut, té un abast important.

Les dinamitzadores de l'Índex s'han desplaçat cada setmana als 4 instituts del municipi, i durant l'hora del pati han establert contacte amb els joves, apropat informació i atès les consultes dels alumnes.

A banda d'això, s'han fet al llarg del curs un conjunt d'activitats i actuacions d'orientació acadèmica, suport a la tasca d'estudiant, prevenció en temes de salut, foment de la participació i l'emprenedoria.
S'han realitzat 10 xerrades sobre formació i orientació acadèmica, així com assessories específiques en matèria d'estudis i mobilitat internacional, 2 tallers sobre emprenedoria per alumnes de 3er d'Eso, i s'han realitzat 6 xerrades sobre prevenció d'alcohol i altres substàncies, adreçades a alumnes de 3er d'Eso.

A l'índex també s'hi han realitzat activitats lligades amb la tasca dels instituts: una xerrada per a pares i mares, titulada "A casa també sortim de festa”, dos tallers sobre tècniques d'estudi, pels alumnes de 1er i 2n d'Eso, i presentació oral en públic del Treball de Recerca pels alumnes de Batxillerat. En aquests tallers hi van participar més de 70 joves.

Per altra banda, i per tal de potenciar l'ambit participatiu entre el col.lectiu jove, enguany també s'ha dut a terme el Projecte de Corresponsals, que consisteix en apropar la informació a l’alumnat mitjançant la figura del/la corresponsal, per tal que aquest la faci arribar a la resta de companys de classe. Alhora, poden recollir dubtes, suggeriments i propostes dels altres joves i fer-ho saber a la dinamitzadora per poder resoldre o donar suport al que necessitin. El mes de desembre es va organitzar una trobada de tots els corresponsals dels 4 instututs, que va esdevenir una jormada de formació i intercanvi entre tots/es els participants.

Aquest curs han participat al projecte de Correponsals 65 joves, de 1er a 4rt d'ESO.

L'Índex als Instituts, compta amb la col.laboració dels quatre centres de secundària que hi ha la vila: Escola Intermunicipal del Penedès, IE Jacint Verdaguer, Vedruna El Carme i Col.legi Sant Josep.

PUBLICAT EL 30.05.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Anteriors SegüentsAssAcademicaTreballatecaGarantiaJuvenilAssMobilitatOficinaJove
Anteriors SegüentsServeiComarcalJoventutDGJDiba
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Servei de Joventut Índex
© Índex - Servei de Joventut -Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
C/ Pompeu Fabra, 34 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel. 93 891 33 20 - 607 368 193 (Whatsapp)
index@santsadurni.cat