SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Descobert 22ºC|4ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Seminari de Cooperació internacional amb delegats d'enoturisme de l'Uruguai
Una aposta per la col·laboració público-privada i l'intercanvi d'experiències
PUBLICAT EL 26.04.2016
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Canelones 1

L'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, acompanyada del director del Vinseum de Vilafranca, Xavier Fornos, de la regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo i de l'intendent de Canelones (Uruguai), Yamandú Ramon Orsi, va clausurar divendres a La Fassina el Seminari de Cooperació Internacional Vinseum- Canelones, que es va celebrar la setmana passada arran d'una visita tècnica a les rutes del vi de l'Alt Penedès per part de representants municipals i empresarials d'aquest municipi d'Uruguai que es dediquen al desenvolupament de l'enoturisme al seu territori.

El seminari, que compta amb fons de Diputació de Barcelona, s'emmarca en una estratègia de cooperació público-privada per al desenvolupament local i ha aprofundit en l'intercanvi d'experiències sobre l'enoturisme, la cultura i el patrimoni; l'associacionisme entre empreses; la millora de la qualitat del destí turístic; la promoció gastronòmica i del vi; i la generació i gestió de residus. Entre altres espais i iniciatives penedesenques, la delegació d'Uruguai va visitar el CIC Fassina , l'Espai Xocolata i les Caves Vilarnau de Sant Sadurní.

Maria Rosell va felicitar de nou la col·laboració de l'administració amb el sector privat i treballadors com una eina clau de desenvolupament econòmic i els va explicar com a exemple col·laboració el de la Confraria del Cava, un grup d'empresaris que es van unir per situar el Cava al món: “És molt interessant provocar i generar accions futures, aprenem moltíssim en aquest intercanvi cultural. Es tracta de trobar claus per solucionar detalls, que a vegades són la clau, i és un plaer compartir vivències i experiències. Hem trobat una paraula, Enoturisme, que ens defineix molt bé, però aquesta tradició ja ve de fa molts anys, quan es feien trobades i costellades a les caves, com vostès fan al seu país. Ens assemblem molt”.

Canelones 2

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^