Aquest any neix la Alpcross Extrem Biciocasion Barcelona, una prova de llarga distància (130km aprox) que pretén unir les quatre proves del calendari de l’Alpcross BTT Tour en una sola.

Aquesta prova de llarga distància es realitzarà el proper dia 3 de juliol de 2016.

L’ inici de la prova serà a la població de Sant Vicenç dels Horts, passant per Sant Sadurní d’Anoia, El Vendrell i finalitzant a El Catllar.

L’ objectiu es donar a conèixer els municipis a tots els  participants vinguts d’altres termes, fomentant el turisme i l’esport dins els territoris entre Sant Vicenç dels Horts i El Catllar, en un recorregut totalment ciclable de 130 km aprox que discorrerà tot per pistes forestals i senderons, evitant carreteres.

Fomentar la participació de la gent de les poblacions al llarg del recorregut en un acte esportiu  i turístic

Donar a conèixer a tot Catalunya, la resta de l’estat i a l’estranger, totes  les possiblitats de la ruta en la pràctica de l’esport de la bicicleta

La prova s’inclou en un calendari  de marxes populars de llarga distància de la Federació Catalana de Ciclisme   que es realitza a tot Catalunya, d’aquesta manera encara aconseguirà més comunicació i participació.

Durant el recorregut els participants travessaran totes les seus de l’Open Alpcross, passant pel punt de sortida de cada una de les proves,on es situaran els punts de control i avituallaments per als participants; en el cas de Sant Sadurní d’Anoia a la Plaça de l’Era de la Guineu.

La prova tindrà el suport de les entitats ciclistes que col.laboren durant el recorregut a la seva població, d’aquesta manera és una marxa en la que col.laboren totes les entitats del circuit Open Alpcross.

Aquesta prova estarà limitada a 500 participants

Durant tot el recorregut hi haurà set avituallaments.