" Les cançons de la nostra vida" de Pep Blay i "Els vins de la teva vida" de Meritxell Falgueras

Es tracta d´una doble presentació de llibres: un és una selecció de cançons partint dels secrets i les anècdotes que hi ha al darrera de cadascuna i, l´altre, també ple de curiositats, és una selecció dels vins que poden maridar millor amb cada circumstància de la vida d´una persona.

Aquesta activitat estarà conduïda per la periodista de Rne4 Consol Sàenz.

LES CANÇONS DE LA NOSTRA VIDA. Tota cançó té una història al darrera. Poca o molta, però sempre hi ha un motiu, una espurna que l´ha generat. Pep Blay ens ofereix alguns dels secrets que hi ha al darrera d´algunes de les cançons més conegudes de la música catalana, en una selecció de temes que, efectivament, composen la banda sonora de més d´una generació. De Lluís Llach a Sau o Sopa de Cabra, Blay va disseccionant les cançons que composen la banda sonora de les nostres vides.

Pep Blay, escriptor polifacètic, guionista de televisió i periodista musical, ha recopilat a Les cançons de la nostra vida les millors anècdotes i històries sobre la música en català que ha anat descobrint durant els casi tres anys que porta en la seva secció setmanal del programa Divendres de TV3-Televisió de Catalunya. Aquest nou assaig musical es suma a les exitoses biografies de Sopa de Cabra, Els Pets i Bunbury i a les novel·les repletes de rock and roll Vampiria Sound, Eròtica Mix. Quatre històries de música i sexe i Pretòria.

ELS VINS DE LA TEVA VIDA. En aquest llibre tindràs tota l´ajuda que necessites per assaborir el vi adequat a cada situació́ de la vida: per a la primera cita, per a un sopar de negocis, per als dies de festa, per fer l´amor, per inspirar-te, per impressionar el sogre, per veure una pel·lícula… També́ se´ns indiquen les principals característiques de cada vi, una mica d´història i curiositats, què en diuen els experts, el preu aproximat o bé com hauríem d´anar vestits quan el tastéssim, entre d´altres.

Meritxell Falgueras, llicenciada en Humanitats i màster en vinicultura i màrqueting, està fent el doctorat en comunicació́ i investiga sobre el llenguatge en el tast de vins. Es membre de l´Acadèmia Catalana de Gastronomia i professora en els cursos oficials de sommeliers. Amb vint anys es va convertir en la sommelier més jove d´Espanya i als vint-i-cinc va guanyar el concurs Nas d´Or com a jove promesa. Ofereix una visió́ personal, didàctica i divertida del món del vi per als paladars assedegats de coneixement.

Aquesta activitat comptarà amb la presència del Cava Blancher, el cava oficial de la Biblioteca.