Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 20ºC|4ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Roda premsa Casa dels Avis
Roda de premsa sobre la futura gestió de la Casa dels Avis

El govern de Sant Sadurní va oferir aquest dilluns una roda de premsa adreçada als mitjans de comunicació per respondre al que consideren “alarmisme” i “tergiversació de la realitat” de diversos grups polítics municipals en relació a la futura gestió de la Casa dels Avis. La convocatòria va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Maria Rosell; el regidor d’Hisenda i primer tinent d’alcalde, Josep Maria Ribas; la regidora d’Acció Social, Àngels Canals, a més d’Estanis Vayreda, director general de SUMAR SL.

Després que a finals de la setmana passada el govern emetés un comunicat davant les informacions que havien aparegut en els dies previs en relació a una possible externalització del servei, Maria Rosell va declarar en la seva intervenció que “mai farem res que perjudiqui la gent i el municipi i vetllarem sempre pel benestar de la ciutadania”.

Rosell va recordar que va participar temporalment al consell d’administració de SUMAR SL, empresa pública a qui se li encomanarà la gestió de la Casa dels Avis,  en haver estat escollida com a representat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

L’alcaldessa, que és consellera comarcal de Benestar Social, va recordar que SUMAR ja presta els serveis d’atenció domiciliària a persones de l’Alt Penedès amb dependència i que també duu a terme tallers terapèutics al centre de serveis per a la gent gran de  Torrelavit. Rosell va incidir també en respondre a la informació que relacionava l’empresa pública a l’entorn de Convergència. Va subratllar que SUMAR es va constituir al 2008 i que la representació en aquest organisme depèn del pes polític dels partits al territori segons han transcorregut els comicis electorals.

Estanis Vayreda va abundar en què SUMAR és una empresa amb el 100% del seu capital públic i que la composició de la seva direcció ve condicionada pel mapa polític, que en els darrers anys a Catalunya s’ha decantat per les forces de CiU i ERC. Vayreda va assegurar que l’empresa està convençuda que pot donar un nou impuls al servei, centrat en la persona i amb una atenció més especialitzada, i que hi ha marge de millora a la Casa dels Avis de Sant Sadurní.

Àngels Canals va justificar que la dissolució dels patronats  aprovada fa unes setmanes és una recomanació de la nova normativa reguladora de les administracions per tal d’evitar duplicitats i va insistir en què la titularitat de la Casa dels Avis és municipal i que no hi ha cap intenció de privatitzar-la. També va esmentar que ja s’havien convocat dues reunions amb les famílies per tal de presentar el model de gestió i servei que ofereix l’empresa pública SUMAR.

Josep Maria Ribas, regidor d’Hisenda, va voler precisar que els motius econòmics no han estat prioritaris en aquesta decisió i que al 2016 l’Ajuntament ha previst la mateixa aportació per al servei que en el pressupost inicial del 2015. També va aclarir que els treballadors actuals del servei mantindran els seus drets i que la mesura respon a la voluntat de millorar la qualitat dels residents. Ribas va expressar la seva queixa per la voluntat, creu, d’alguns partits de desgastar al govern i que les notícies aparegudes als darrers dies no beneficien als actuals ni als futurs residents de la Casa dels Avis. En darrer terme es va apuntar que després de les ordenances aprovades fa uns dies en el ple municipal, les taxes i preus de la Casa dels Avis no tindran cap variació al 2016.

ÀUDIO RODA DE PREMSA

PUBLICAT EL 24.11.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic