Cava, on vas?Presentació del llibre Cava, on vas? El llegat d'Agustí Torelló Mata, escrit per Josep Forns,  serà presentat el dijous 19 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Fassina de Sant Sadurní, per Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de Vuit, i la resta de persones involucrades en el projecte.  

Cava, on vas? El llegat d'Agustí Torelló Mata, escrit pel periodista Josep Forns Varias, és un llibre que s'endinsa en el món del cava com no s'havia fet mai fins ara. Començant pels orígens del xampany català i arribant fins a l'actualitat, relata els fets més significatius i també els més controvertits dels gairebé 150 anys d'història del cava. Qüestions com l'aposta decisiva pel mètode champenoise en detriment del gasat, la transició del xampany al cava, l'expropiació de Rumasa, la difícil sortida de Josep Maria Raventós de Codorníu, el paper transcendental de Josep Ferrer en l'escalada de Freixenet, la guerra del cava entre els dos grans del sector, o el boicot al cava català, són alguns dels temes que s'aborden en els capítols d'aquest llibre.

Però l'obra, que està farcida de moments cabdals i alhora d'anècdotes personals, no és limita a repassar una història de la qual Agustí Torelló n'ha estat protagonista i testimoni d'excepció.

Cava, on vas? té també vocació de plantejar interrogants sobre algunes de les decisions que en els darrers anys s'han pres al sector i que estan condicionant el seu present i futur. Entre altres coses, proposa una reflexió profunda sobre temes com: els preus baixos del cava; la introducció de varietats que no són pròpies del territori i que fan perdre la singularitat; la incipient tendència a abandonar la denominació d'origen que empara el cava; l'individualisme que resta força i no permet apostar amb decisió per campanyes genèriques; la indefinició en les estratègies tant al mercat interior com a l'exportació; la manca d'un lider consistent, amb prestigi, que aglutini tota la gent del cava...

El llibre en qüestió no deixa d'assenyalar les fortaleses d'un producte que quan s'elabora a consciència i amb rigor, apostant de debò per la qualitat, és imbatible. També l'enoturisme emergeix com un component decisiu a l'hora d'atraure al consumidor i oferir-li experiències gratificants a l'entorn d'una copa de cava.