Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Maria Rosell i Medall

Maria Rosell i Medall va ser investida el dissabte 13 de juny de 2015 com a alcaldessa de Sant Sadurní d´Anoia, després de ser escollida per majoria absoluta amb els vots de Convergència i Unió i Esquerra Republicana en el ple extraordinari de constitució dels nous ajuntaments celebrat al celler Gran de la Fassina de Can Guineu.

Rosell ja ostentava l´alcaldia des de juny de 2014 i a les darreres eleccions del 24 de maig el seu partit, CIU, va ser la força més votada a Sant Sadurní, obtenint 5 regidors, seguida per ERC, que en va obtenir 4.

D'acord amb el pacte de govern entre CiU i ERC, Maria Rosell ocuparà l´alcaldia fins al 12 de setembre de 2017, quan prendrà el relleu el cap de llista, Josep Maria Ribas, fins al final del mandat.

Maria Rosell va néixer a Sant Sadurní d´Anoia fa 55 anys, és casada i amb dos fills. Diplomada en Infermeria, exerceix com a llevadora al servei d´Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSiR) de l´Alt Penedès. Compta amb un postgrau de Qualitat a l´Atenció Primària de Salut i en Gestió i Administració Local. Va estudiar l´EGB a l´Escola Vilarnau, el Batxillerat a l´Institut Eugeni d´Ors de Vilafranca del Penedès i va completar els estudis a la Universitat de Barcelona. Ha participat activament en el teixit associatiu local: a les comissions de Reis i del Barri Raval, la Colla de Diablesses de Sant Sadurní, el colla Sardanista Roselles d´Anoia, Teatre Remor, la Coral Sant Sadurní, l´Associació Festa de la Fil·loxera i l´Associació de Dones.

Regidora de Benestar Social, Salut, Consum, Igualtat i Cooperació de l´Ajuntament de Sant Sadurní des de 1999 fins al 2011, Maria Rosell va ser escollida candidata a l'alcaldia per CiU a les eleccions del 2011, en què va ser la força més votada amb 1668 vots, el 30,53%. En les darrers comicis municipals CiU va tornar a ser la llista més votada a la vila, amb el 26,32%, tot i que va perdre un regidor i per tant ara en té cinc. Ha estat portaveu del grup municipal de CiU i Consellera de Benestar Social i presidenta de l´Àrea d´Atenció a les Persones al Consell Comarcal de l´Alt Penedès. Ocupa també l'acta de diputada per Junts pel Sí al Parlament de Catalunya en aquesta nova legislatura.

Pujar al principi de la pàgina