El municipi de Sant Sadurní d'Anoia compta amb vàries fonts naturals. Per tal d'establir els criteris de la qualitat de l'aigua de consum humà, l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia n'analitza la qualitat sanitària anualment.

La qualitat de les aigües de les fonts naturals s'estableix d'acord amb l'Annex I del Reial Decret 3/2023 de 10 de gener, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de control de l'aigua de consum humà.

Segons aquesta norma, les aigües es califiquen en:

  • Aigua sense garantia sanitària: Indica que les fonts no reben cap tipus de tractament desinfectant i per tant no es pot garantir la seva potabilitat. Les analítiques no superen els valors paràmetrics microbiològics i químics tot i que no superen els valors que la farien no apta pel consum.
  • Aigua no apta pel consum: Indica que els resultats de les analítiques superen els valors paramètrics microbiològics i químics i també els valors de no aptitud per al consum.

El risc en el seu consum corre a càrrec de la persona que en decideixi beure.

Es detalla a continuació l'estat sanitari de cada font tenint en compte els darrers resultats de les analítiques realitzades sobre el control microbiològic i el nivell de nitrats a l'aigua:

Font de cal Mota

font del fideué

FONT DEL RAVAL DE MONISTROL   

font de cal santet