Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 23ºC|8ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
‘Les Rutes Modernistes a prop de Barcelona´ van celebrar la seva 13ª trobada a Sant Sadurní

Una trentena de representants de bona part dels 9 territoris de l’entorn de Barcelona, que agrupen un total de 16 rutes modernistes, es van trobar divendres passat a Sant Sadurní. Hi van assistir més d’una trentena de persones i la sessió va estar presidida per la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Esther Parellada, el Comissionat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila, pel cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació, Sergi Vilamala, i pel director del Programa de Rutes Culturals, Jaume Jornet. El Patronat de Turisme de Sant Sadurní va exercir d’amfitrió d’aquesta 13ª Trobada de “Les Rutes Modernistes a prop de Barcelona” que va constar d’una jornada tècnica al Casal d’Entitats i d’una visita al conjunt modernista de Can Codorniu.

3 rutes al Penedès

El Modernisme a l’Alt Penedès “Un tomb entre vinyes” és un dels 9 territoris que s’integren en aquestes Rutes Modernistes i consta de tres itineraris diferents: Sant Sadurní, Vilafranca i Gelida, cadascun dels quals es gestiona de manera independent des del propi municipi. Els altres territoris amb Rutes Modernistes són: Sitges, Terrassa (2 itineraris), Vallès Oriental (un itinerari que agrupa Granollers, la Garriga i Cardedeu), Maresme (2 itineraris), Alt Berguedà (2 itineraris), Baix Llobregat (3 itineraris), Manresa i Reus. A la trobada també es va informar de la propera incorporació d’un segon itinerari a Reus i d’una nova ruta a Sant Feliu de Llobregat.
A la trobada de Sant Sadurní també es va tractar sobre l’evolució de l’exposició itinerant de les rutes, un material que ja ha passat per la capital del cava i que ha estat visitat en total per més de 20.000 persones. També es van donar estadístiques sobre les visites a les diferents rutes i es va explicar que, des de la seva creació el 2003, el nombre de visitants està a prop dels 100.000. La presència de les ciutats modernistes a la Fira Modernista de Terrassa dels propers 10 i 11 de maig, el control de qualitat de les Rutes, el carnets de descompte i la promoció, van ser altres temes treballats a la trobada.
Entre els assistents de l’Alt Penedès, hi havia representants dels Patronats de Turisme de Sant Sadurní i Vilafranca. Gelida, en canvi, no va poder assistir a la trobada.