Aquest dimecres al migdia, en una roda de premsa al saló de plens, PSC i ERC han fet oficial un acord de govern per als quatre propers anys a l’Ajuntament de Sant Sadurní després de sumar forces i consensuar un projecte per millorar la vila. Aquest acord inclou un repartiment de l’alcaldia entre els dos partits, de manera que aquest dissabte prendrà possessió com alcalde el republicà Josep Maria Ribas, que serà rellevat del càrrec per la socialista Susanna Mérida el 30 d’abril de 2013, que s’hi mantindrà fins al final del mandat. Els motius del pacte, segons el comunicat que han llegit Ribas i Mérida, radica en la delicada situació econòmica i la situació de desmantellament dels pilars de l’estat del benestar que viu el país, així com les retallades socials que l’equip de govern anterior de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha iniciat en els darrers anys. Com exemples esmenten l’augment de la taxa de la Casa dels Avis, Mainada, el tancament de serveis a l’Índex i el Casal d’Estiu. Pel que fa als tres eixos bàsics de treball són: l’eix formatiu per impulsar l’educació i l’ocupació; l’eix social per fomentar la cohesió, i l’eix cultural i turístic per incrementar la projecció i dinamització econòmica. 

Segons el comunicat que han fet públic, durant el període que Ribas ostenti l’alcaldia, la primera tinença d’alcaldia serà per a Mérida, i a l’inrevés. També han fet saber que l’alcalde assumirà la Regidoria d’Esports, mentre que el primer tinent d’alcalde gestionarà Via Pública i Hisenda. D’altra banda, ERC es farà càrrec de les regidories d’Urbanisme i Medi Ambient; Noves Tecnologies; Turisme; Cultura; Cooperació, i Joventut. Per la seva part, el PSC tindrà la responsabilitat d’Educació i Normalització Lingüística; Benestar Social, Salut i Igualtat; Promoció Econòmica i Comunicació; Recursos Humans i Servei d’Ocupació, i Governació. Així mateix, el PSC tindrà la 2a, 4a i 5a tinença d’alcaldia, mentre ERC tindrà la 3a. 

Finalment, entre els principals projectes acordats en el pacte hi ha: una auditoria de comptes; la millora dels espais públics; l’inici dels passos de l’emplaçament de la nova biblioteca i l’arxiu municipal a l’edifici públic de la plaça Nova; la reducció de la taxa de la Casa dels Avis; la planificació d’un nou equipament per a la gent gran, consistent en un centre de dia, a poder ser ubicat dins una segona residència; la posada en marxa d’un viver d’empreses; la recuperació de l’Esplai d’Estiu, i l’aposta per les noves tecnologies. 

Els nou regidors que integraran el nou equip de govern seran els 5 regidors del PSC (Susanna Mérida, Francesc Saez, Cristina de la Cruz, Sílvia Chavarri i Jaume Amigó) i els 4 regidors d’ERC (Josep Maria Ribas, Albert Prat, Jep Bargalló i Montserrat Medall). A l’acte d’aquest migdia no hi han assistit per motius laborals Jep Bargalló i Montserrat Medall.