SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Ennuvolat amb pluja escasa 20ºC|4ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Viquet, una porta d'entrada al patrimoni i les cultures del vi i el cava del Penedès
Un tiquet combinat que permet la visita als cinc espais a preu reduït, entre ells el CIC Fassina
PUBLICAT EL 14.07.2020
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Viquet4

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el Centre d’Interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet del Penedès, el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el CIC Fassina Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia posen en marxa el Viquet; un tiquet combinat que permet la visita als cinc espais a preu reduït.

Els cinc equipaments patrimonials del vi al Penedès han creat el Viquet. Els orígens del vi i el cava, una proposta de descoberta de la riquesa cultural i patrimonial al voltant de la vinya, el vi i el cava del Penedès.

Aquest pac conjunt permet visitar a un preu únic de 15 € per persona el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el CIC Fassina Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, el Centre d’Interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet del Penedès, el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, i el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

El Viquet s’adreça al públic local, amant del vi, de la cultura, del paisatge i del patrimoni per fer-los descobrir un patrimoni cultural ric i sorprenent que ha llegat al Penedès una tradició vitivinícola de 3000 anys d’història. Precisament aquesta llarga tradició entre vinyes i vins que atresora el Penedès ha proporcionat al llarg dels anys una concentració única en el territori nacional d’equipaments culturals que difonen la cultura del vi des de diferents òptiques. El Viquet, doncs, és la conseqüència lògica d’aquesta situació privilegiada del Penedès, i és pioner a Catalunya en la proposta combinada de visita a equipaments museístics marcats pel déu Bacus.

El funcionament del Viquet és senzill. En el moment de la compra, l’usuari rep un desplegable que inclou informació dels cinc establiments, així com un mapa amb la seva localització. A partir de la primera visita, l’usuari disposa d’un any per visitar tots els establiments. A mesura que visiti els diferents espais el seu passaport s’anirà segellant fins a completar la ruta. L’ordre de visita és indiferent. Si es completa la proposta en el termini establert, cada visitant obtindrà un obsequi ben especial: una ampolla de vi, cava o malvasia del municipi, i entrades i descomptes a activitats programades pels espais organitzadors.

El Viquet es pot comprar a la taquilla dels establiments participants i també online, accedint al web entrades.vinseum.cat

Les visites segueixen tots els protocols de seguretat i els aforaments per cadascuna s'han reduït per responsabilitat. Per assegurar-ne la disponibilitat, és millor fer reserva. 

L'acte de presentació a Vilafranca va comptar amb autoritats dels municipis i dels establiments participants: Raimon Martínez, director general de la Fundació Privada Hospital Sant Joan Baptista de Sitges; Núria Catà, regidora de l’Ajuntament d'Avinyonet del Penedès; Ton Amat, regidor de l’Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia; Lucas Ramírez, Ilm. alcalde de l’Ajuntament d'Olèrdola i Dolors Rius, regidora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; així com els tècnics de tots els establiments organitzadors.

Es preveu una segona presentació a Barcelona destinada a mitjans nacionals i premsa especialitzada en gastronomia i vins. L'acte se celebrarà a la seu del MAC, el dimecres 29 de juliol.

→ VIQUET, ELS ORÍGENS DEL VI I EL CAVA



JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^