Ràdio Sant Sadurní
L'alcalde Josep Maria Ribas ha explicat a Ràdio Sant Sadurní que l'Ajuntament hi destinarà, en una primera fase, més de mig milió d'euros

Aquesta setmana l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, ha explicat en una entrevista a Ràdio Sant Sadurní que el Ple municipal del proper dimarts 26 de maig aprovarà un decàleg de mesures de xoc per pal.liar els efectes socials i econòmics provocats per la crisi sanitària de la Covid19, per un import inicial de mig milió d'euros.

Després de diverses reunions entre el govern i els grups de l'oposició, les sis forces polítiques que conformen el consistori han consensuat un paquet de mesures i bonificacions que passen per les ajudes i bonificacions, com a les taxes de terrasses per col·laborar amb la restauració, ajudes al comerç, beques,  o el manteniment de la gratuïtat de la zona blava almenys mentre duri l'estrat d'alarma.

Tota una tota una sèrie de propostes que, segons l'alcalde "comportaran moviments pressupostaris perquè hem cregut que l'Ajuntament ha d'estar a l'alçada de les circumstàncies. Unes ajudes a les persones vulnerables i al comerç i a la restauració locals, que ens ha agafat en un moment en què l'ajuntament està sanejat i ho pot assumir". Ribas també ha aclarit que "s'haurà de continuar treballant conjuntament per establir mesures persistents en el temps, s'ha de fer previsió a llarg termini per als propers anys. Haurà de canviar molt l'estructura dels pressupostos, tenint en compte l'any vinent els ingressos de l'Ajuntament seran molt inferiors als previstos".

Aquests dies l'Ajuntament ha ampliat els permisos a l'espai públic per a instal·lar-hi terrasses que compleixin les mesures de seguretat, així com també per aquells establiments que no en tenien i als quals des de l'Ajuntament es vol facilitar que puguin obrir portes durant les fases inicials de desescalada en què no puguin utlitzar plenament l'interior dels locals per als clients.

Demana responsabilitat a ciutadania

L'alcalde també ha explicat que en entrar a la fase 1 Sant Sadurní ha començat a prendre vida però ha manifestat la seva preocupació i ha insistit en la necessitat de ser responsables i de mantenir les distàncies i les mesures de seguretat, així com complir amb la normativa establerta per les autoritats competents.

Ribas també ha exposat que la situació a la Casa dels Avis és complicada però que aquesta setmana està sent relativament tranquil·la i estable, fet que permet  reprendre certes rutines, respectant les mesures sanitàries i de distanciament. En aquests moments són 15 les persones que continuen donant positiu als testos de Covid19 a la residència, una xifra molt inferior a les últimes setmanes.

Podeu escoltar aquí l'entrevista:

PUBLICAT EL 20.05.2020