Publicació 25.05.2020
mascaretes
El servei de Salut de l'Ajuntament fa un seguiment diari dels casos positius i sospitosos 

El servei de Salut de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia posa a disposició de la ciutadania les dades de l'evolució de la COVID-19 al municipi, unes dades que s'actualitzen diàriament en aquest enllaç i que permeten seguir de prop l'evolució d'aquesta crisi del coronavirus a nivell local.

Aquesta secció on es repassen les xifres de casos positius i sospitosos al municipi, i també en format de gràfica, des del dia 10 de març, la podeu consultar també a www.santsadurni.cat/coronavirus, una pàgina especial del web municipal on podeu trobar tota la informació, notícies i actualitat relacionada amb la pandèmia .

Cal tenir en compte que alguns pics o creixements sobtats de casos que reflecteixen les dades responen, per exemple, a les proves massives que s'han dut a terme a la residència de la Casa de ls Avis des de principis d'abril, quan es van confirmar els primers contagis.

Amb data 8 de juny, les xifres deixen a la localitat un registre total de 108 casos positius i 428 casos sospitosos, des de l'inici de la crisi sanitària. Cal recordar que moltes persones no presenten simptomatologia tot i estar afectades pel virus. I s'alerta també del creixement sostingut al darrer mes dels sospitosos, amb una mitjana de prop de 30 casos a la setmana.

No baixar la guàrdia

Dos mesos després del decret de l'estat d'alarma i l'inici d'un període de confinament i limitació de la mobilitat i restricció de les activitats per reduir la propagació del virus i aplanar la corba de contagis, l'Ajuntament de Sant Sadurní continua insistint a la ciutadania que mantingui les mesures de distanciament i d'higiene: rentar-se les mans i portar mascareta en els llocs obligatoris i en aquells espais on hi hagi aglomeracions, així com que es compleixin estrictament totes les indicacions i limitacions que fixin les autoritats competents.

Malgrat la previsió que en els propers dies el municipi i la comarca puguin avançar en una nova fase de desescalada, el relaxament en el compliment de les mesures de protecció pot comportar un rebrot dels contagis, per la qual cosa és responsabilitat de totes i tots respectar les normes de seguretat sanitària per poder tornar el més aviat possible a la normalitat.