Publicació 27.03.2020
S'ha planificat una estratègia conjunta entre tots els agents de salut del territor

L’àmbit territorial del Sector Sanitari Alt Penedès i Garraf està duent a terme una reorganització de l’atenció primària i de la capacitat d’hospitalització a la demarcació per fer front a l’augment de casos del nou coronavirus SARS-CoV-2. Aquesta estratègia es basa en el treball conjunt dels serveis d’atenció primària, hospitals i centres sociosanitaris del Sistema de Salut de Catalunya (SISCAT).    

Davant la situació d’excepcionalitat, s’estan adoptant mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat de professionals i per garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària. Al mateix temps s’ha indicat la previsió d’activació de la contingència de concentració presencial màxima als punts d’atenció continuada (PAC) que es determinin i als centres d’urgència d’atenció primària (CUAP) reforçant-los. La resta de professionals hauran de donar resposta de suport als dispositius d'internament (sociosanitaris/hospitals), residències o espais que s'habilitin.  

S’està procurant potenciar la no-presencialitat, recomanant l’ús de La Meva Salut i l’eConsulta de manera específica, i l’APP Stopcovid19 per al maneig i seguiment dels símptomes de la malaltia.  

Cal destacar la comprensió i la bona resposta rebuda per part de la ciutadania, que s’ha mostrat comprensiva amb aquestes mesures i altres com ara la desprogramació de visites.

Nota:  Sector Sanitari Alt Penedès i Garraf  Barcelona, 25 de març de 2020