Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 17.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
1a Cimera Catalana d'Acció Climàtica
cimera climàtica
Hi ha assistit el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles del Amor

Divendres 17 de gener va tenir lloc la 1a Cimera catalana d'Acció Climàtica #AccióClimàticaCat al Teatre Nacional de Catalunya, en la qual hi va prendre part el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, Carles del Amor.

La Cimera s'erigeix com a punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mitjà termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d´adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó de tots els agents implicats. La Cimera és una de les mesures que va aprovar l´executiu el passat mes de setembre per fer front a l´emergència climàtica.

L’objectiu de la cimera, que neix amb la vocació de tenir continuïtat en el temps amb noves edicions, és crear sis compromisos globals i una serie de compromisos sectorials als quals empreses privades i entitats, com les administracions locals, s’hi puguin adherir de manera voluntària.

Els sis compromisos globals passen per assolir la neutralitat de carboni el 2050; aprofundir en el coneixement de l’impacte climàtic de l’activitat de l’empresa o organització; divulgar i fomentar el compromís climàtic; impulsar la transició energètica, per exemple, amb un pla d’eficiència energètica en il·luminació i climatització o amb un contracte energètic d’origen renovable; reduir l’impacte climàtic de la mobilitat -renovació de la flota, foment del transport públic o vehicles compartits entre els treballadors, reunions telemàtiques que evitin desplaçaments, entre altres- i adoptar els principis de l’economia circular.

Pujar al principi de la pàgina