Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Molt ennuvolat amb pluja 26ºC|15ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
CUP 2020
La CUP proposa fer una cooperativa de serveis municipals a Sant Sadurní
La proposta pretén legalitzar i assegurar les condicions laborals a persones que treballen sense regular

La CUP presentarà al proper ple municipal una moció que demana a l’Ajuntament la creació d’una cooperativa de serveis a les persones. Una aposta, segons els cupaires, “pel model d'economia productiva que va en la línia d'empoderar a nivell social i individual a les treballadores. Un sector, sovint, precari, fortament feminitzat i que afecta col·lectius vulnerables”. Amb aquesta proposta, la CUP pretén legalitzar i assegurar les condicions laborals a persones que es dediquen a tasques d’assistència a la llar, de cures a infants i gent gran, classes de repàs, entre d’altres.

Els cupaires, però, van més enllà i insten el consistori, no només a crear la cooperativa, sinó a sumar-s’hi com a soci: “L'Ajuntament, en tant que persona jurídica, pot ser soci d'una cooperativa i, per tant, implicar-se directament en la gestió d'aquesta cooperativa posant personal, assessorament, estructura,...”, va dir aquest dilluns el regidor Jordi Pujol en la roda de premsa de presentació de la moció. També va explicar que “abans de fer aquesta proposta ens hem llegit la llei de cooperatives de Catalunya -12/2015- i hem plantejat aquesta qüestió a la gent del programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya. I aquestes consultes ens han confirmat que, a nivell legal, és perfectament possible que d’Ajuntament sigui part d'aquesta Cooperativa”.

La proposta partiria d’una inversió inicial d’almenys 3.000 euros, a banda de l’aportació d’infraestructura, gestió i assessorament que demanen els cupaires.

PUBLICAT EL 14.01.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic