Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Poc ennuvolat 27ºC|16ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Ple desembre
Sant Sadurní, municipi feminista
Declaració institucional per impulsar el compromís de fomentar polítiques de gènere i d´equitat

Aquest dimarts es va celebrar el darrer ple corporatiu municipal de l´any 2019, en una sessió avançada amb motiu de les festes de Nadal. El ple es va prolongar menys d´una hora i mitja i els punts de l´ordre del dia van tenir un ràpid desenvolupament.

Un dels assumptes més destacats va ser la declaració institucional per reconèixer Sant Sadurní municipi feminista, una proposta consensuada per tots els grups després que ERC presentés en els dies previs una moció sobre aquest assumpte. Entre d´altres compromisos, destaca el paper de l´administració local en el foment de polítiques feministes i de compromís social i l´establiment de clàusules i protocols per garantir la visibilitat del feminisme i lluitar contra les desigualtats de gènere.

En la part inicial es va donar llum verda a la devolució de la garantia a l´empresa adjudicatària del servei de recollida de residus, amb el vot favorable del govern (ERC-Junts x Sant Sadurní) i l´abstenció de tots els grups de l´oposició, que van criticar la precipitació i la manca de transparència en la cessió del servei a la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Per unanimitat, en canvi, van aprovar-se diverses mesures que han d´agilitzar i millorar la transparència fiscal i comptable de l´Ajuntament, així com les condicions retributives de la Policia. També majoritàriament - només Sant Sadurní en Comú s´hi va abstenir, al.legant les presses i la manca de comunicació exhibidia pel govern amb el comité de treballadors - va prosperar l´aprovació dels canvis en la Relació de llocs de treball per l´any 2020, que incorpora una millor ordenació dels complements del personal laboral, així com una actualització de denominacions i categoritzacions d´algunes places.

Moció mobilitat

Després de donar compte dels decrets d´alcaldia i acords de la junta de govern, es va aprovar per unanimitat una moció a la qual s´hi van adherir tots els grups i que va ser llegida pel portaveu d´En Comú, Rafa Berlanga, per reclamar l´execució immediata del carril Bus-VAO a la B-23, una mesura que ha de servir per fomentar la millora de la mobilitat i del transport públic, la sostenibilitat i la reducció de gasos contaminants.

Precs i preguntes

A la part final de precs i preguntes, En Comú va tornar a insistir en la petició de la convocatòria de la Taula del Cava per abordar conjuntament la situació del sector. Des de la CUP es va instar al govern a convocar properament el Consell Sectorial de Turisme, entre d´altres, per tal de conèixer més en detall projectes com el de la nova museització del CIC Fassina, i també es van traslladar alguns suggeriments per millorar l´accés de la ciutadania a la informació publicada dels regidors.

La regidora de Cultura, Marta Castellví, va oferir diverses dades sobre l´ús i les sol·licituds d´espais per part del col·lectiu de joves, a una pregunta per escrit formulada pel PSC, que assenyalava una certa infrautilització d´equipaments, com a l´edifici de l´Índex. En un altre ordre de precs, també va recordar la situació de la font del Parc de la Rambla i sobre l´anunci d´inversions presentat pel govern en una roda de premsa.

ÀUDIO

PUBLICAT EL 18.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic