Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.12.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní, municipi feminista
Ple desembre
Declaració institucional per impulsar el compromís de fomentar polítiques de gènere i d´equitat

Aquest dimarts es va celebrar el darrer ple corporatiu municipal de l´any 2019, en una sessió avançada amb motiu de les festes de Nadal. El ple es va prolongar menys d´una hora i mitja i els punts de l´ordre del dia van tenir un ràpid desenvolupament.

Un dels assumptes més destacats va ser la declaració institucional per reconèixer Sant Sadurní municipi feminista, una proposta consensuada per tots els grups després que ERC presentés en els dies previs una moció sobre aquest assumpte. Entre d´altres compromisos, destaca el paper de l´administració local en el foment de polítiques feministes i de compromís social i l´establiment de clàusules i protocols per garantir la visibilitat del feminisme i lluitar contra les desigualtats de gènere.

En la part inicial es va donar llum verda a la devolució de la garantia a l´empresa adjudicatària del servei de recollida de residus, amb el vot favorable del govern (ERC-Junts x Sant Sadurní) i l´abstenció de tots els grups de l´oposició, que van criticar la precipitació i la manca de transparència en la cessió del servei a la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Per unanimitat, en canvi, van aprovar-se diverses mesures que han d´agilitzar i millorar la transparència fiscal i comptable de l´Ajuntament, així com les condicions retributives de la Policia. També majoritàriament - només Sant Sadurní en Comú s´hi va abstenir, al.legant les presses i la manca de comunicació exhibidia pel govern amb el comité de treballadors - va prosperar l´aprovació dels canvis en la Relació de llocs de treball per l´any 2020, que incorpora una millor ordenació dels complements del personal laboral, així com una actualització de denominacions i categoritzacions d´algunes places.

Moció mobilitat

Després de donar compte dels decrets d´alcaldia i acords de la junta de govern, es va aprovar per unanimitat una moció a la qual s´hi van adherir tots els grups i que va ser llegida pel portaveu d´En Comú, Rafa Berlanga, per reclamar l´execució immediata del carril Bus-VAO a la B-23, una mesura que ha de servir per fomentar la millora de la mobilitat i del transport públic, la sostenibilitat i la reducció de gasos contaminants.

Precs i preguntes

A la part final de precs i preguntes, En Comú va tornar a insistir en la petició de la convocatòria de la Taula del Cava per abordar conjuntament la situació del sector. Des de la CUP es va instar al govern a convocar properament el Consell Sectorial de Turisme, entre d´altres, per tal de conèixer més en detall projectes com el de la nova museització del CIC Fassina, i també es van traslladar alguns suggeriments per millorar l´accés de la ciutadania a la informació publicada dels regidors.

La regidora de Cultura, Marta Castellví, va oferir diverses dades sobre l´ús i les sol·licituds d´espais per part del col·lectiu de joves, a una pregunta per escrit formulada pel PSC, que assenyalava una certa infrautilització d´equipaments, com a l´edifici de l´Índex. En un altre ordre de precs, també va recordar la situació de la font del Parc de la Rambla i sobre l´anunci d´inversions presentat pel govern en una roda de premsa.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina