Publicació 03.12.2019
mercat 2a ma
Una iniciativa del Banc del Temps per promoure el consum responsable dins la Setmana europea de prevenció de residus

El passat diumenge 24 de novembre el Banc del Temps de Sant Sadurní d'Anoia, amb la col·laboració del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i el d'Acció Social, van organitzar el 1r Mercat d'intercanvi de roba de 2a mà, "Renova la teva roba", una acció emmarcada en la Setmana europea de prevenció de residus, on van posar el focus en fer consciència d'un residu important com és la roba.

El que fa de la proposta una acció diferent i innovadora és la cura de mantenir la filosofia del Banc de temps per una economia sostenible i sense moneda (ja que normalment el banc utilitza el temps com a moneda de canvi). En aquesta ocasió, la moneda ha estat la peça de roba. Així el cercle de vida de la roba continua.

L'organització va establir uns dies i hores convingudes per recollir les peces de roba que havien d'estar netes i en bon estat a canvi d'uns tiquets de bescanvi per poder escollir altres peces que sí que fossin del seu interès.

Durant la jornada del mercat, al pati de l'Índex, es van intercanviar més de 170 peces de roba. A més de participar en un taller de costura i un altre de ganxet per aprendre a personalitzar la roba, fer arranjaments de mida o inclús fer una peça nova.

Amb aquesta acció es posa de manifest la necessitat de responsabilitzar-nos a l'hora de comprar la roba així com de convertir-la en altres peces o donar-los una segona vida en el cicle de l'economia sostenible.

L'equip gestor del Banc de temps ja comença a posar-hi fil a l'agulla amb una pròxima edició de cara la primavera.