Publicació 03.12.2019
La Mercè va rebre l'alcalde al seu domicili, acompanyada de la família

Dimecres l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, acompanyat de la regidora d'Acció Social Meritxell Borràs, va lliurar un ram de flors i la Medalla Centenària que atorga la Generalitat de Catalunya a la sadurninenca  Mercè Guixà Pradell per celebrar que ha fet 100 anys. L´acte va tenir lloc al domicili de l´homenatjada, on la va acompanyar la seva família.

Mercè Guixà Pradell neix a Barcelona el 27 novembre 1919, filla del empresari textil Ramon Guixà, (Filatures Guixà, S.A.) i és la petita de quatre germans, dos dels quals van arribar també a centenaris.

Durant la guerra civil coneix a Narcís Viader Font, farmacèutic, natural de Sant Sadurní i company de carrera del seu germà Oriol Guixà. El setembre de 1941 la Mercé es va casar a Barcelona amb en Narcís i es traslladar a viure a Sant Sadurní. Narcís va ser el titular de la farmacia del carrer Kindelan, 4 (avui Hospital, 2) , fins poc abans de morir per malaltia el 1982. La farmacia Viader va ser fundada per el seu besavi en Narcís Viader Seguí el 1825 en arribar des de Girona. El matrimoni va tenir 5 fills, Pilar, Pere, Ramon, Mª Mercè i Narcìs.

A la foto: L'alcalde Josep Maria Ribas i la regidora d'Acció Social Meritxell Borràs amb la Sra Mercè Guixà i els seus fills

Mercè Guixa pradell 100 anys