Sant Sadurní d'Anoia - Capital del Cava Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Notícies
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha inaugurat la 23a edició del Cavatast
PUBLICAT EL 05.10.2019
inauguració cavatast

Aquesta divendres s’ha inaugurat la 23a edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia a Sant Sadurní d’Anoia que, un any més, esdevé una cita de referència pels apassionats del cava i la cuina d’alta qualitat.  

El 1r tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat, ha donat la benvinguda als assistents agraint a tothom qui ha fet possible que el Cavatast torni a ser un esdeveniment de referència a Catalunya. ”“Ens sentim orgullosos d’aquest territori ple de vinyes. És una fira que compta amb l’herència de dues dècades, però cal treballar per innovar i atraure nous visitants, especialment els joves, els futurs prescriptors del cava, ha afirmat el regidor. En referència a la situació que actualment viu el sector del cava, Amat ha expressat que, “a través de la cooperació i la unitat, és possible convertir la crisi en una oportunitat que millori el futur del cava. Sense retrets, aprenent dels errors i dignificant un producte perquè tothom pugui gaudir i viure del sector”. El regidor ha acabat el seu parlament dedicant unes paraules en “record als presos exiliats i amb el desig de poder tornar a brindar junts en un espai on tots hi hem de ser.” 

El Vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que ha estat l’encarregat d’inaugurar la 23a edició del Cavatast, ha dirigit les seves paraules apel·lant la història i la tradició vinícola de Catalunya. “Des dels productors de raïm fins als comercialitzadors, darrere d’aquest bonic paisatge, hi ha l’esforç de més de 6.500 productors que elaboren el raïm i 224 cellers que treballen a la terra del cava com és Sant Sadurní d’Anoia.”  
En la seva intervenció també hi ha hagut espai per a la reivindicació dels preus del raïm i el compromís del Govern en treballar per un país que “sigui capaç de generar oportunitats perquè el sector del cava pugui continuar innovant, obrir-se a nous mercats i donar continuïtat a aquest sector de prestigi al Penedès”. En aquest sentit, Aragonès aposta per la innovació i la cooperació per afrontar els moments d’adversitat i posar en relleu el potencial del territori.  

L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas, ha iniciat la seva intervenció destacant el vincle i la proximitat que s’estableix entre la mostra i el municipi a cada edició del Cavatast. “És la forma en la qual es tradueix l’esforç de tantes persones, unides pel compromís de fer un Cavatast millor any rere any”, ha expressat Ribas en agraïment als cellers, expositors gastronòmics i col·laboradors participants.  

L’any passat, el Cavatast va atraure més de 30.000 visitants i se serveixen més de 45.000 degustacions de cava i 24.000 de gastronomia. Una fira, per tant, que té una gran repercussió al municipi i la comarca, amb un impacte econòmic 3 milions d'euros. Ribas també ha fet èmfasi en l’estret vincle que existeix entre el Cavatast i la Capital del Cava durant la mostra, ja que “és un esdeveniment que dona projecció a Sant Sadurní i, a la vegada, suposa un aparador excel·lent del prestigi i el potencial dels productes i caves que elaborem al Penedès”. L’alcalde ha conclòs la seva intervenció animant els assistents a gaudir del Cavatast “agafant forces pels dies que vindran i assaborint el que ens dona la terra gràcies a l’esforç de tots”.  

23 anys celebrant el Cava a la seva capital

Des de divendres i fins diumenge, milers de persones acudiran a Sant Sadurní d’Anoia per gaudir del seu producte estrella, el cava, que en aquesta edició estarà representat per un total de 26 elaboradors d’escumosos de la DO Cava.  

Ton Amat ha agraït el compromís dels cavistes afirmant que “gràcies a la seva implicació, aposten pel territori i aquesta és una molt bona manera de promocionar el potencial del Penedès”. A més dels caves, la fira comptarà amb una vintena d’activitats i 8 expositors gastronòmics, d’entre els quals hi ha 4 restaurants, 2 pastisseries, 1 xarcuteria i 1 xocolateria. D’aquesta manera, en la seva 23a edició, l’ajuntament aposta per  una mostra que “recupera la tradició oferint plats d’alta qualitat amb productes locals”, ha afegit Amat.

La millora constant de l’experiència del visitant

Enguany, el Cavatast ha incorporat diverses novetats adreçades a oferir una major experiència als assistents. Aquest any, hi ha un sol tiquet que servirà per consumir, tant el tast de cava com la degustació gastronòmica. A més, s’han habilitat espais de degustació amb taules i cadires perquè els visitants puguin assaborir amb tranquil·litat els productes de la mostra.  

Una altra de les apostes d’enguany és millorar l’accés dels visitants a la mostra amb un servei de transport regular, des de l’estació de RENFE fins a la zona dels estands, en l’horari d’obertura de la fira.  

El Cavatast ha deixat clar que en 23 anys no ha perdut la seva essència ni tampoc l’objectiu de donar a conèixer els productes locals i el cava de qualitat que s’hi elabora. En aquest sentit, l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia assegura que, de cara a futures edicions del Cavatast, “continuarem innovant i seguirem incorporant iniciatives de millora per mantenir la fidelitat i el gaudi dels assistents al Cavatast”, ha expressat Ton Amat.

[Nota: Giny Comunicació]

ÀUDIO INAUGURACIÓ CAVATAST