Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Recital de contes i conversa sobre l’origen de les paraules i les expressions del món vinícola. A càrrec de David Vila i Ros, escriptor, rapsode, professor i dinamitzador lingüístic.

De vins i de mots és una activitat pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. La llengua és la veu d’un poble, la font de les nostres arrels més pregones, i la literatura és aquesta llengua feta art, la paraula atansant-se platònicament a la bellesa. A través dels contes que explicarem, uns d’antics i d’altres de moderns, uns tradicionals i d’altres de collita pròpia, ens endinsarem en el món del vi per veure’n (i si cal, beure’n!) el lèxic genuí i un bon feix de curiositats que ens permetin copsar el patrimoni immaterial que representa.

De vins i de mots està pensat com un punt mig entre un recital i una xerrada oberta i participativa, una activitat adreçada al públic adult en què els contes s’aniran intercalant amb curiositats i explicacions amenes sobre l’origen de les paraules i de les expressions del món vinícola. En resum, una experiència que ens vol fer despertar l’interès per la llengua, pels contes i, lògicament, pel vi i el cava

David Vila (Sabadell, 1977). Sóc escriptor, rapsode, professor i dinamitzador lingüístic i compagino els muntatges escènics per reivindicar el conte amb conferències per despertar l’interès envers les llengües. Sóc autor de llibres de narrativa i d’assaig, he col·laborat amb mitjans escrits i radiofònics d’arreu, he estat membre actiu de diverses organitzacions de foment del català i actualment sóc coordinador de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell. Em podeu llegir al blog Malgrat la boira.

Públic destinatari: Adults