Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 06.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Tolerància zero davant les agressions
formació barres
L'Ajuntament activa el Protocol d'acció vers les violències sexuals en espais d'oci i habilitarà un punt lila durant les principals nits de Fires, a banda de formar agents detectors sobretot a les barres

Enguany per Fires i Festes, i per primer cop a Sant Sadurní d'Anoia, s'aplicarà el Protocol d'Acció vers les violències sexuals en espais d'oci, aprovat pel Ple de l'Ajuntament, amb l'objectiu de combatre qualsevol tipus d'agressió sexista i LGTBIfòbica i generar, així, espais de llibertat, una tasca que s'ha treballat transversalment des de diverses regidories, encapçalades per les d'Igualtat i Salut Pública amb l'especial col·laboració de les regidories de Cultura, Joventut, Comunicació i la Policia Local.

A banda de fer una campanya per conscienciar la ciutadania de la importància de la implicació de tothom per evitar aquest tipus de violència, durant les nits del dia 7, 8 i 9 s'habilitarà un Punt Lila a l'espai de  l'escenari Insomni, al Parc Lluís Companys, on junt amb les professionals que el gestionen hi haurà voluntàries que aniran identificades i seran itinerants, amb una doble funció: dissuassòria i preventiva, per evitar i detectar possibles agressions, i d'actuació si alguna persona se sent agredida.

Una altra de les accions que s'ha dut a terme és una jornada formativa d'agents detectors per a les les persones que treballaran a les barres instal·lades als diferents actes de Fires. A la formació hi van assistir una cinquantena de persones de les diverses entitats de la vila  i l'objectiu era proporcionar-los les eines necessàries per poder actuar davant una possible agressió, a banda de donar-los a conèixer el protocol i com s'ha d'aplicar.  

També es va oferir formació en dispensació responsable d'alcohol, un altre dels àmbits que es treballa especialment en aquestes dates des de Salut Pública.

Horaris del Punt Lila

Dia 7: 1:00 a 7:30h
Dia 8: 1:00 a 6:00h
Dia 9: 1:00 a 6:00h

Els Punts liles són estands amb funcions d'informació, sensibilització, detecció, aenció, intervenció, recuperació i derivació gestionats per professionals que actuen tant en casos de prevenció com si s'ha produït una agressió. Disposen d'un espai tranquil per atendre les persones que hagin patit qualsevol tipus d'agressió i que respecta sempre i en tot cas la privadesa de les persones.
Aquests punts són cofinançats pel fons rebut del Ministerio de Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad, dins el Pacto de Estado.

contra agresion pancarta

Pujar al principi de la pàgina