Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Molt ennuvolat 19ºC|9ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Reunió Alcaldes a Diputació
L'Ajuntament assisteix a la convocatòria de la Diputació per fer un front comú davant la reclamació d'Endesa
La companyia demana als ajuntaments el 50% dels impagaments dels usuaris del municipi i anuncia la seva intenció de suspendre el subministrament si es prolonga la situació

La Diputació de Barcelona va convocar aquest dimecres els alcaldes de la demarcació per traslladar tranquil·litat als ajuntaments davant la comunciació rebuda fa algunes setmanes per part de la companyia Endesa en què reclama a les administracions locals el pagament del 50% del deute acumulat per impagaments per part de les famílies dels municipis i en què amenaçava també amb la suspensió de suministrament en els propers mesos. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín va insistir que "no es pagui absolutament res a Endesa perquè aquest és un tema que hem de treballar conjuntament les administracions, començant i liderant per la Generalitat de Catalunya, que és la competent en matèria de serveis socials a Catalunya".

L'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, va assistir a la reunió, que va tenir lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i va comptar amb la presència de prop de 150 governs locals. 

Marín va expressar que la voluntat de la Diputació ha estat "traslladar a tots els municipis de Barcelona, que és extensiu a tots els municipis de Catalunya, que no facin res de forma unilateral"; afegint que "no és un tema a resoldre des de cada municipi" i remarcant que la Diputació de Barcelona ja s'ha posat "en contacte amb les administracions i l'empresa que ha enviat aquesta carta". La reunió va comptar també amb la participació de la presidenta de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, així com de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Taula Tercer Sector i l'Aliança contra la Pobresa Energètica.

El deute que reclama Endesa a l'Ajuntament de Sant Sadurní ascendeix, fins al 30 de juny, a 22.400 euros, que corresponen als usuaris identificats per l'administració local com a persones vulnerables.

Suport específic per combatre la pobresa energètica des del 2016

La lluita contra la pobresa energètica ha estat un dels eixos estratègics de la Diputació de Barcelona en els últims anys. Com a resposta a la creixent necessitat d'una part de la població, la Diputació de Barcelona va impulsar el 2016 un programa específic per combatre aquesta situació.

Cal recordar que, ara fa dos anys, la Diputació de Barcelona ja va promoure conjuntament amb la Generalitat, les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, un protocol de conveni per fer front a aquesta situació, document que no va ser acceptat per les empreses energètiques.

La Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d'accés als subministraments bàsics d'aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d'exclusió social, evitant el tall d'aquets subministraments.

PUBLICAT EL 05.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic