Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Poc ennuvolat 22ºC|6ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
cava
Signat el conveni sectorial de vins i caves de Catalunya
També s'ha signat el conveni de Codorniu i s'està negociat el de Freixenet

Divendres al matí, CCOO d’Indústria de Catalunya, amb el 98% de la representació del sector, va signar el Conveni sectorial de vins escumosos i cava de Catalunya, amb una vigència de tres anys (2018-2020). CCOO fa una valoració positiva del conveni acordat, ja que suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector cava, així com la millora de les seves condicions laborals i socials.

El conveni té una vigència de tres anys (2018-2020) i estableix uns increments salarials d’un 2% per al 2018 i 2019, amb caràcter retroactiu a l’1 de gener de cada any, i un 2,5% per al 2020. També destaca la definició d’una nova estructura professional basada en grups professionals, així com la incorporació de la jubilació parcial, mitjançant el contracte de relleu, a petició de la persona treballadora.

Signat el conveni de Codorniu

La darrera setmana també es va arribar a un acord sobre el conveni col·lectiu de Codorníu, on CCOO és el sindicat majoritari. L’acord estableix uns increments salarials que repercutiran de manera lineal al conjunt de la plantilla, amb la creació d’una tercera paga que s’abonarà el mes d’octubre i que serà de 620 € el 2019, 1.340 € el 2020 i 1.860 € el 2021. Un altre aspecte destacat és la reducció de 8 hores de la jornada laboral anual, que passarà de 1.760 a 1.752 hores anuals, a més d’altres mesures.

Conveni de Freixenet, en negociació

En aquests moments estem negociant el conveni col·lectiu del Grup Freixenet, que afecta un miler de treballadors i treballadores i on CCOO té una representació del 99%. CCOO es reafirma en la necessitat de potenciar el sector amb la creació d’una mesa sectorial del cava que ens permeti abordar una estratègia conjunta per potenciar un sector i un producte molt arrelats al territori, d’elaboració molt complexa i amb una qualitat excepcional. Els treballadors i treballadores del sector han recolzat les accions que s’estan duent a terme des de CCOO en aquesta línia per defensar un sector que darrerament no està sent suficientment valorat per les nostres institucions.

[Nota de premsa CCOO]

PUBLICAT EL 16.07.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic