Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.06.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Ple de comiat dels regidors i regidores de l'Ajuntament
Darrer ple mandat
Dissabte a les 12h es constituirà el nou consistori a La Fassina en un ple extraodrinari, que es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Sadurní i veure en diferit per Youtube

Aquest dimecres es va celebrar el darrer ple municipal de l’actual mandat, una sessió convocada per a l’aprovació de les actes de les sessions anteriors, però que es va convertir fonamentalment en un ple de balanç i de comiat formal de les regidores i regidors que no repetiran en el proper consistori municipal.

Va ser el cas de Verònica Berlanga, per part d’ICV; Carlota Carbó, de la CUP; Alberto Gual, del PSC; Montse Medall, Toni Sisternas i Maria Surià, regidors d’ERC; a més de Maria Rosell, Àngels Canals, Josep Subirana i Xavier Rojo, del PDeCAT. En total, gairebé el 60% dels càrrecs electes de l’actual mandat deien adéu i, en algun dels casos, després d’haver completat més una dilatada etapa a l’Ajuntament.

El proper dissabte 15 de juny, a les 12 del migdia, se celebrarà el ple de constitució del nou Ajuntament al celler de la Fassina de Can Guineu, un acte que podreu seguir en directe a Ràdio Sant Sadurní al 107.2 FM i via online des de www.radiosantsadurni.cat i que també es podrà recuperar en diferit al canal de YouTube de l’Ajuntament.

En una primera ronda d’intervencions dels portaveus municipals, Carles Jiménez, que repetirà com a representant del Partit Popular, va tenir paraules de record per la resta de companys del consistori, així com Rafa Berlanga, qui també tornarà a ocupar un escó de regidor en el proper mandat i ho farà com a únic representant de Sant Sadurní en Comú. Jordi Pujol, per la seva banda, va agrair la tasca desenvolupada per la seva companya de la CUP, Carlota Carbó, en la primera experiència de la formació a l’Ajuntament sadurninenc.

Susanna Mérida, portaveu del PSC, va aprofitar el seu torn per mostrar-se molt crítica amb el paper dels socis de govern en un mandat que va qualificar de “desagradable i nefast”, amb un clima “hostil i en què "s’han plantat llavors de la confrontació”. També va tenir paraules d’agraïment pel tracte d’alguns regidors del govern. Abans de dedicar-li unes emotives paraules al regidor Alberto Gual, que no seguirà, va desitjar un bon futur personal i professional a totes les persones que marxen del consistori.


L’alcalde Josep Maria Ribas també va voler destacar l’orgull de presidir un consistori amb més dones que homes.

Un per un, tots els regidors que no repeteixen van acomiadar-se amb unes paraules de record per als companys de grup i per la resta de membres del plenari. En el cas d’aquells amb responsabilitats de govern també es va fer un repàs especial a les seves regidories i de record per als seus treballadors i el personal municipal.

La Verònica Berlanga es va mostrar agraïda als companys del seu partit, i va subratllar el suport del Rafa Berlanga i l’Antonio Cruces. Carlota Carbó va assegurar que marxava amb un regust agredolç, per la manca de diàleg i predisposició d’algunes formacions a treballar plegats, i va afirmar que mantindria un paper social actiu, però ja des de les entitats i l’assemblea de la CUP.

També el regidor socialista Alberto Gual va expressar un cert sentiment de frustració per la manca d’oportunitats que havien tingut els partits de l’oposició i va manifestar el seu desig d’un futur consistori més tolerant i respectuós i amb un major esperit de col·laboració.

Maria Surià, regidora de RRHH, Noves tecnologies, Comunicació i Participació Ciutadana, va reconèixer haver viscut una etapa a nivell personal i familiar complicada, en un mandat molt intens marcat pel procés i la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Toni Sisternas, regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Via Pública, va assumir la dificultat de gestionar unes àrees complexes i va tenir paraules de record per la brigada municipal, tècnics i treballadors, així com el suport familiar.

Montse Medall, per la seva banda, tanca una etapa de dos mandats com a regidora de Cultura i Joventut, a més de Cooperació en els darrers quatre anys. Va assegurar haver-se sentit respectada i valorada per la tasca realitzada i va valorar molt positivament l’experiència de ser regidora, tot i les discrepàncies que hagin pogut sorgir.

La majoria de regidors de l’altre soci de govern, el PDeCAt, tancaven també una etapa, en alguns casos dilatada, a l’Ajuntament. És el cas de Xavi Rojo, que va afirmar endur-se una motxilla amb molts bons records, i va tenir paraules emotives per a la família i els treballadors. Josep Subirana va repassar el seu pas per l’Ajuntament i va subratllar també els lligams d’amistat que han teixit amb diversos companys del plenari.  

Àngels Canals va incidir en el compromís de servei a la comunitat que han d’assumir els càrrecs electes i la importància del municipalisme en la construcció del país, i també va recordar les seves responsabilitats durant els seus 12 anys al consistori.

Després de dues dècades, l’exalcaldessa i exdiputada del Parlament, Maria Rosell, va protagonitzar la darrera intervenció en què va fer un recorregut per les seves etapes a l’administració, com a regidora, alcaldessa, consellera i diputada. Va defensar la llibertat d’expressió i la democràcia i va lamentar la cara fosca de la política que la va empènyer a posar punt i final, però afirmant que es retira amb satisfacció i la sensació de ser una privilegiada. Va expressar el seu agraïment a treballadors, col·lectius i entitats i va tenir paraules de record a la família, els companys de govern, l’exregidor Isidor Rando, o l’exconseller Josep Rull.

El ple es va cloure amb el lliurament de mans de l’alcalde d’un obsequi, en aquest cas unes ampolles magnum de cava amb disseny personalitzat creat per un artista local, per a totes les regidores i regidors que tancaven la seva etapa a l’Ajuntament.

Podeu escoltar l'àudio del ple:

Pujar al principi de la pàgina