Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 03.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple d´abril
Ple abril
Era el darrer ple ordinari d'aquest mandat

Aquest dimarts es va celebrar el darrer ple ordinari del mandat 2015-2019, abans de la celebració de les eleccions municipals el proper 26 de maig.

La sessió va comptar amb l’absència de la regidora del PDeCAT, Maria Rosell. A l’inici del ple diversos grups van fer menció a les Eleccions Generals celebrades el 28 d’abril i van felicitar a les formacions que havien obtingut bons resultats.

El vot de qualitat de l’alcalde va permetre desencallar l’aprovació de la pròrroga del contracte de gestió de les zones blaves d’estacionament.

Des de l’oposició es va acusar el govern de no introduir cap mena de millora en aquests anys. La CUP també els va recordar el compromís de sol·licitar un estudi per avaluar la viabilitat de recuperar la gestió directa del servei.

En una primera part de tràmit també es va resoldre l’aprovació de preus pel 2019 del contracte de gestió de la deixalleria municipal, aplicant una revisió sobre l’IPC català a desembre de 2018, que va ser de l’1,2%.

Grups com ICV o el PSC van aplaudir els resultats del servei extern que gestiona l’equipament des de fa uns anys i els resultats obtinguts. La CUP, que va tornar a defensar la seva aposta per la gestió interna dels serveis municipals, i el PP, s’hi van abstenir.

També va veure llum verda l’inventari municipal, amb l’abstenció del PSC, que va subratllar la necessitat de revisar algunes qüestions prèvies que generaven certa controvèrsia. Per la seva banda, la CUP va votar en contra en l’aprovació de la modificació provisional del POUM a la finca de l’empresa Agromillora, un assumpte que ja va protagonitzar intensos debats per la construcció il·legal d’una zona d’hivernacles.

El plenari va donar suport unànime al protocol d’acció vers les violències sexuals en espais d’oci, un document consensuat i treballat per molts col·lectius i els grups municipals. Des d’algunes formacions de l’oposició es va demanar al govern el compromís d’activar-lo en breu, ja que el protocol fixa l’impuls de moltes mesures.
A la part de control, es va fer menció, entre d’altres, a l’estudi que ha lliurat la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament per tal de desenvolupar el mercat ambulant, així com a l’estudi de viabilitat per a la creació d’una empresa social per al foment de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

Mocions

A l’apartat de mocions es va produir un llarg debat al voltant de la proposta de la CUP, a petició de l’entitat Gatsà, amb l’objectiu de destinar més recursos per controlar l’augment de les colònies de gats al municipi a través dels  programes d’esterilització i també per condicionar millors espais per als animals. La voluntat de consensuar esmenes va conduir fins i tot a un recés, abans que tots els grups hi votessin favorablement.

També va haver-hi acord del plenari a una segona moció de la CUP per denunciar un cas de negligència mèdica en el marc de la campanya “Justícia per la Clàudia”.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, ICV va recordar la proposta de constituir una mesa de treball per abordar la situació del sector del cava. Des de la CUP també es va fer esment a les peticions formulades vers la gestió de la transparència de la informació municipal.

Per part del PSC es van formular alguns precs i consultes, principalment de via pública, o pels criteris de reserva de places a conductors amb mobilitat reduïda.

El ple va finalitzar minuts abans de dos quarts d’onze de la nit, després de tres hores de sessió.

Pujar al principi de la pàgina