Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Poc ennuvolat 35ºC|19ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
plataforma Can Guineu
Neix la plataforma veïnal «Can Guineu, espai d'arts i cultura»
Un grup de veïnes i veïns de Sant Sadurní impulsen una plataforma per reivindicar l'ús cultural d'aquest edifici emblemàtic

Aquest dimarts s’ha presentat la plataforma «Can Guineu, espai d’arts i cultura» impulsada per un grup de veïns i veïnes provinents del món de la cultura i del teixit associatiu sadurninenc. L’objectiu és revertir el dèficit rellevant d’equipaments culturals que hi ha actualment a la vila, i convertir l’icònic edifici de Can Guineu -recentment adquirit per l’Ajuntament- en un espai dedicat a l’art i la cultura. La plataforma assenyalada que malgrat la intensa vida creativa i el gran nombre d’entitats i de persones que duen a terme activitats culturals a la vila, manquen espais en els que desenvolupar aquestes activitats. Un fet que per als seus membres dificulta el sorgiment de nous talents i disciplines, així com la programació i el consum d’activitats culturals.

Els membres de la plataforma «Can Guineu, espais d’art i cultura» han manifestat la seva intenció de treballar per a dur a terme una campanya pública per donar a conèixer la seva proposta i per realitzar unes jornades culturals reivindicatives en les que participaran artistes i entitats. Des de la plataforma animen a totes les persones de Sant Sadurní que tinguin interès en qualsevol disciplina o vessant del món de la cultura a unir-se al projecte i a treballar perquè Sant Sadurní tingui els equipaments culturals que la seva gent es mereix.

Una mancança de dècades

En les darreres dècades molts dels espais privats en els que es desenvolupaven històricament la cultura i les arts, han tancats perquè les entitats a qui pertanyien no n’han pogut assumir el manteniment. Per la seva banda, l’Ajuntament no ha pres el relleu d’aquests espais procurant nous equipaments municipals en l’àmbit de la cultura. Aquest fet ha fet que, segons els membres de la plataforma “avui a Sant Sadurní, no tinguem cap teatre, auditori, centre cultural o espai d’exposicions,... que sí que existeixen a pobles similars al nostre”. De la mateixa manera, els promotors de la plataforma assenyales que altres equipaments culturals com l’Escola de Música, no poden satisfer la demanda existent per les seves limitacions d’espai. La seva aposta és que l’edifici de Can Guineu es converteixi en el gran equipament cultural que necessita Sant Sadurní, que canalitzi les inquietuds culturals i artístiques del poble i un espai dinamitzador de la vida social.

Fa tant sols uns mesos l’Ajuntament de Sant Sadurní va adquirir la casa pairal de Can Guineu.  Una edifici de més de 2.700 m2, situat just al centre de la vila que  es troba en un greu estat de degradació. Malgrat tot, després de que la compra de Can Guineu fos un dels principals temes del mandat que s’està acabant, la majoria de partits del consistori s’han compromès a dur a terme un procés participatiu per tal de que siguin els sadurninencs i sadurninenques les que en decideixin l’ús que se li ha de donar. Aquest fet ha impulsat que aquest grup de veïns i veïnes provinents de l’àmbit de la cultura i de diferents entitats de la vila, hagin decidit organitzar-se i començar a treballar en vista d’aquest procés participatiu amb la voluntat de vehicular el que entenen com una demanda àmpliament compartida per molts sadurninencs i sadurninenques.  

Podeu escoltar l'àudio de la presentació, al segünet enllaç:

Nota de premsa plataforma «Can Guineu, espai d’arts i cultura»

PUBLICAT EL 10.04.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic