Ràdio Sant Sadurní
S'haurà de ratificar en assemblea

Després d’intenses negociacions davant la Inspecció de Treball, la direcció de Codorníu i la representació dels treballadors han arribat a un principi d’acord en el marc de la negociació de l’ERO plantejat per l’empresa. Aquest preacord està supeditat a la seva ratificació per l’assemblea de treballadors/es.

Del nombre d’afectats proposats per la direcció, es redueix en 9, amb la qual cosa quedarà en un màxim de 70 afectats.

Pel que fa a les condicions econòmiques, s’estableix un pla de rendes per als treballadors/es amb 56 anys complerts i els qui compleixin 57 anys durant el present any, amb el 77% del salari net anual fins a complir els 62. Als treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 58 anys, el 82% del salari net anual fins a complir els 62. Als treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 59 anys, el 87% del salari net anual fins a complir els 63. Als treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 60/61 anys, el 92% del salari net anual fins a complir els 63 anys.

Per a les extincions de contracte, s’estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats amb un topall de 75.000 euros.

A partir del moment d’aprovació en assemblea del present preacord, s’obre un període de 48 hores per a possibles voluntaris que es vulguin acollir a les condicions anteriorment descrites, creant una comissió de seguiment a l’efecte.

Com a mesures socials, aquestes condicions no afectaran als dos treballadors/es en cas de matrimoni o parella de fet: en aquests casos només a un d’ells. No afectarà treballadors/es que tinguin la condició de família monoparental. No afectarà treballadors/es amb fill/a amb 33% de discapacitat.

Així mateix, la direcció de l’empresa presenta un pla de viabilitat, constituint una comissió de seguiment.

D’altra banda, s’estableix una clàusula de garantia d’ocupació, que fixa que si l’empresa presentés novament plans d’acomiadaments col·lectius en els pròxims tres anys, les condicions de sortida dels treballadors/es serien de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats, i amb un límit de 80.000 euros.

CCOO valora positivament el preacord assolit, perquè recull bona part de les nostres reivindicacions, millorant considerablement les condicions que es plantejaven inicialment per la direcció de l’empresa.

Nota premsa CCOO

PUBLICAT EL 02.04.2019