Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 20ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
Agenda
9 d'abril de 2019
Presentació de la novel·la “30 d'agost”
A càrrec de Joan Ríos amb la presentació d'Anna Ruiz Mestres i lectures de Salvador Bricollé

En Martí, un pagès d'avançada edat i amo d'un petit celler de cava, és un home egocèntric, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l'ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s'està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d'evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.

Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del nostre protagonista no ens portaran aigua clara fins al final.

I mentre ningú sap on és Sant Fèlix, coneixerem detalls de la infància d’en Martí, la seva joventut i vellesa, descobrirem detalls del món del vi i el cava, ens meravellarem de la terra del Penedès i assaborirem vivències i moments de la Festa Major de Vilafranca.

En aquest relat, escrit en primera persona i en present, l'autor aconsegueix que el protagonista d’aquesta novel·la ens transporti a moments concrets de la seva vida, ens endinsi en la seva història d'amor per la Dolors i ens faci de guia d’una de les festes majors més tradicionals de Catalunya, fent-nos conèixer aquesta riquesa cultural i fent-nos partícips del món casteller i de la resta del folklore que engloba aquest esdeveniment únic.

JOAN RÍOS I RALLÉ (Vilafranca del Penedès, 1963)
Des de sempre ha estat un amant de la bona literatura, com a lector empedreït de novel·la, especialment en català.
Fa anys va descobrir els plaers  de l'escriure, per bé que en la intimitat, fins que va decidir fer el pas que sempre havia desitjat: formar-se en aquest món, primer a l'Escola de Lletres L'Odissea, de Vilafranca del Penedès, amb el mestratge de la Silvana Voght, durant quatre anys, i després a l'Escola d'Escriptura Ateneu Barcelonès, a càrrec de la professora i escriptora Mar Tomàs.
Des de l'any 2017 publica periòdicament ressenyes literàries als setmanaris comarcals El 3 de Vuit de Vilafranca del Penedès, El Vallenc de Valls, Nova Conca de la Baixa Segarra i El 9 Magazine del diari El 9 Nou del Bages.  
30 d'AGOST és la seva primera novel·la.

30 d'agost

Lloc: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Hora: 19.30 h
Ho organitza: Biblioteca Municipal
Tipus d'acte: Literatura
SUGGERIR UN ACTE

Vols fer difusió de les activitats de la teva entitat o associació?

Ompliu el formulari que trobareu clicant a l'enllaç