Publicació 11.03.2019
Es poden presentar reclamacions al cens de l'11 al 18 de març. El termini per demanar el vot per correu des d'Espanya és el 18 d'abril

Les llistes del cens electoral a les Eleccions Generals del 28 d'abril es podran consultar de l'11 al 18 de març de 2019, ambdós inclosos. Durant aquest període es podrà consultar les dades i saber a quin col·legi electoral s'ha de votar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament  o a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral a Barcelona, presentant l'original del DNI, passaport o carnet de conduir.  

Els ciutadans que disposin de certificat electrònic reconegut podran consultar les seves dades directament a través de la  Seu Electrònica de l'Oficina del Cens Electoral de l'Institut Nacional d'Estadística i també podran realitzar qualsevol rectificació d'errors en les dades personals, canvis de domicili dins la mateixa circunscripció o la no inclusió en cap secció del cens quan hi hauria de figurar. Cal tenir en compte que les llistes provisionals són amb les dades recollides del Cens tancat a 1 de gener de 2019. Qualsevol modificació posterior, no figurarà en aquestes llistes provisionals.

Les reclamacions al cens es poden presentar a la mateixa OAC, directament a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral a Barcelona o al Consulat.

Per a més informació espot trucar al telèfon d'atenció al públic de l'Oficina del Cens Electoral és el 901.101.900, en horari de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Vot per correu

Tothom qui estigui inscrit al Cens electoral pot demanar el vot per correu.

Des d’Espanya

Cal fer la sol·licitud a les oficines de Correus entre el 5 de març i el 18 d’abril.

Rebreu per correu certificat la documentació per votar al domicili que heu indicat entre el 8 i el 21 d’abril.

L’enviament del vot per correu és presencial, del 8 al 24 d’abril a qualsevol oficina de correus. És gratuït.

Electors que es troben temporalment a l’estranger (vot ERTA)

Si sou fora de l’Estat entre el 5 de març i el 28 d’abril podeu demanar el vot per correu si esteu inscrits al Registre de Matrícula Consular com a no residents.

El termini per fer la sol·licitud és del 5 al 30 de març.

Cal adreçar-se personalment a les oficines consulars d’Espanya o a les seccions consulars de les ambaixades.

Rebreu per correu certificat la documentació per votar al domicili que heu indicat a la sol·licitud del 2 al 16 d’abril.

L’enviament del vot per correu és del 2 al 24 d’abril.

Espanyols residents a l’estranger (CERA)

Si sou residents a l’estranger de forma permanent i esteu inscrits al Cens electoral de residents absents a l’estranger (CERA) podeu sol·licitar el vot per correu.

El termini per fer la sol·licitud és del 5 al 30 de març.

La sol·licitud només es pot fer: Per Internet: tràmit “Sol·licitud de vot CERA” Per correu ordinari o fax

Rebreu per correu certificat la documentació per votar al domicili que heu indicat a la sol·licitud del 2 al 16 d’abril.

L’enviament del vot per correu és no més tard del 23 d’abril.