menú
Notícies
Presentació Pla d'Accions 2019 del Consorci de Promoció Turística Penedès
L'acte va omplir l'auditori del Vinseum d'entitats i empreses del sector enoturístic
PUBLICADO EL 31.01.2019
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Enoturisme Penedes

L'auditori del Vinseum  es va omplir dimecres a vessar d’entitats i empreses del sector enoturístic, interessades en conèixer l’estratègia turística del 2019, presentada pel El Consorci de Promoció Turística del Penedès.

A l’acte hi va prendre part el Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, el  Director General de l’Agència Catalana de Turisme, David Font i  el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, a més d’alcaldes del Penedès, representants turístics, empreses del territori i entitats que conformen el Consorci.

En les intervencions es va parlar del potencial turístic del Penedès, de la conscienciació amb el turisme sostenible i de la importància d’una estratègia coordinada per treballar la promoció turística.  L’enoturisme, sens dubte, és el principal atractiu de la destinació, i  tant Turisme de Catalunya com Diputació de Barcelona han donat el seu suport i han valorat els esforços fets en els darrers anys per consolidar la destinació Penedès com a referent a prop de Barcelona.

Vallès va destacar l'increment pressupostari del Consorci en aquests darrers anys, el gran volum de projectes i accions que s’han dut a terme i el treball constant per integrar tots el municipis del Penedès i altres entitats en el propi Consorci. Alhora, Vallès va destacar que la clau de l’èxit és mantenir el tàndem público-privat per la gestió turística de la destinació.

Núria Sala, directora del Consorci, va exposar els resultats del 2018, i juntament amb  l’equip del Consorci, van presentar les FAQS d’un pla accions 2019 amb grans reptes i projectes, destacant-ne la campanya de màrqueting Penedès Secret; la propera Xarxa d’autocaravanes i el projecte d’acollida al turista; la fidelització dels visitants; la sensibilització amb el resident -el penedesenc i penedesenca ha de ser l’amfitrió-; la sostenibilitat i la qualitat turística; la notorietat de la marca Penedès, la promoció turística i la comercialització; i el treball público-privat pel desenvolupament turístic.

A més de donar la benvinguda a les noves empreses del club enoturismePENEDÈS, durant l’acte es van lliurar els distintius de “Compromís Biosphere” a les empreses i entitats distingides; un reconeixement que té com a objectiu estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics. D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, ha impulsat aquest programa, que el Consorci de Promoció Turística del Penedès coordina dins del territori. Turisme de Sant Sadurní va rebre el distintiu.

Entre els diferents ponents que van participar a la taula rodona “Parlem de turisme, marca destinació i noves oportunitats”, Anna Maria Sánchez, cap de l’Oficina de Promoció Turística de la Diputació i Directora de Màrqueting Estratègic de la Destinació Barcelona, va explicar la importància de la coordinació de totes les administracions i actors per potenciar la marca Barcelona, l’oportunitat de donar a conèixer els atractius de les destinacions properes a la ciutat per tal que siguin visitades i  de retruc, l’oportunitat del Penedès per ser-hi present i que la seva oferta hi estigui englobada. En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va destacar la bona feina feta per part del Consorci i tots els agents implicats en la promoció turística del territori, tot reforçant la importància de mantenir un treball públic-privat i sobretot de creure en el potencial i la qualitat que té el Penedès com a destí turístic.

L’acte va finalitzar amb una visita al nou espai dels Castellers de Vilafranca del Penedès a Cal Figarot.

[Nota de premsa i foto: Consorci de Promoció Turística del Penedès]

¿YA NOS SIGUES EN LAS REDES SOCIALES?

Síguenos en Facebook Síguenos en Twitter Síguenos en Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^