RÓdio Sant SadurnÝ
Els nou cellers efectuaran la seva sortida en poc mÚs de dos mesos

Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, SabatÚ i Coca, Torellˇ, Huguet Can Feixes, J˙lia Bernet i Mas CandÝ integren la Marca ColĚlectiva de la Uniˇ Europea Corpinnat, que aquesta setmana ha anunciat que abandona la DO Cava, una sortida que es farÓ efectiva d'aquÝ poc mÚs de dos mesos.

L'anunci arriba desprÚs de gairebÚ un any de negociacions en quŔ Corpinnat cercava l'entesa amb la DO Cava per poder etiquetar les seves ampolles amb la marca pr˛pia i alhora mantenir el nom de ‘cava’. Amb tot, l'acord no ha estat possible i els nou cellers s'han aixecat de la taula, donat que no han arribat a un acord pel que fa a la limitaciˇ geogrÓfica i els controls de qualitat.

Corpinnat, que es va presentar en societat l'abril de 2018, preveu comercialitzar les seves ampolles amb marca pr˛pia durant la propera primavera.

El Consell Regulador del Cava lamenta la decisiˇ de Corpinnat d'abandonar la DO Cava

El Consell Regulador lamenta en un comunicat "que hagin renunciat a seguir treballant conjuntament en el projecte de potenciaciˇ del Cava. El Consell Regulador del Cava, davant la solĚlicitud de baixa en el registre de bodegues elaboradores de cava que han cursat les empreses que formen l’AVEC, vol expressar el seu respecte total cap a aquesta decisiˇ, voluntÓria i privada, d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa D.O. Cava".

Segons expliquen en la mateixa nota, s’han produ´t diverses trobades amb Corpinnat per treballar en una lÝnia integradora per potenciar la qualitat del cava des del reconeixement o la diferenciaciˇ del territori i la viticultura.

El nou ple del Consell Regulador es va posar a treballar "en un dels seus projectes fonamentals com la creaciˇ de la zonificaciˇ del territori per especificar l’origen del ra´m i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentaciˇ qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava”, segons informen en el comunicat. Malgrat la DO va oferir a Corpinnat que s'incorporÚs al projecte, aquest no ha acabat acceptant els terminis que requereix el mateix projecte i ha anunciat que abandona la DO Cava.

Amb aix˛, a partir d'ara Corpinnat no podrÓ utilitzar o fer referŔncia a la marca Cava, ni la categoria Gran Reserva o el Cava de Paratge Qualificat.

PUBLICAT EL 31.01.2019